« Назад

Георги Младенов: Нищо не е свършило

Добави в Svejo
Източник: bgdnes.bg 19/11/2020 12:43
Георги Младенов: Нищо не е свършило basketball.bg

 

 

Европейските квалификации при мъжете срещу Босна и Херцеговина и Гърция ще бъдат тежки за българския национален отбор, смята легендата Георги Младенов. Срещите ще бъдат изиграни в Сараево. Това ще се случи на 27 и 29 ноември. 

 

"Имаме много сериозни проблеми в състава. Покрай пандемията и контузените загубихме много ценни играчи като Димитър Димитров. Йордан Минчев трябва да се възстановява още 2-3 месеца. Същото важи и за Станимир Маринов, Александър Везенков няма да играе. Подобна е ситуацията и при другите отбори, които също няма да са в пълни състави", сподели Младенов пред "България Днес". 

 

Въпреки проблемите той е оптимист. Българите са на второ място във временното класиране в своята група.

 

"При гостуването на Гърция бяхме много близо до победата. Една-две домакински свирки в последните минути решиха мача. Дий Бост не беше в добро състояние и беше болен. Нищо не е свършило. Ще се борим до последно. Оптимист съм, защото останалите имат шанс. Ако във времето са били игнорирани, сега могат да блеснат. Нека да докажат, че ние, треньорите, сме сбъркали. Остават опитни играчи като Чавдар Костов, Александър Янев, Станислав Ваклинов."

 

"Взетото домакинство оказва влияние. Дори и 200 човека да имаше в залата, стените пак щяха да помогнат. Не трябва да си търсим извинения, а да изиграем добре оставащите мачове. Дълги години съм бил съотборник, а после и съм играл при Росен Барчовски. Той ще търси пътища, за да спечели тези мачове.

 

Бост ще пристигне преди началото на срещите в Сараево. Той не се присъедини към лагера на националите в Правец. 

 

"Не е проблем за Дий Бост. Школуван играч. Трябват му 1-2 тренировки с отбора, за да влезе в ритъм. Играе в силно първенство. Видяхме го каква среща направи срещу Латвия.

 

Той сподели своите впечатления и за баскетболистите от младото поколение, които тепърва ще славят националната фланелка.

 

"Константин Костадинов е завършен играч, Емил Стоилов играе в Естудиантес. Синът на Веселин Господинов е в Италия. Имаме добро поколение, което е родено между 2001 и 2003 година. Много от тези играчи са в чужбина, това са ръстови момчета, които се развиват добре.

 

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day