« Назад

Людмил Хаджисотиров: Нещата тепърва започват

Добави в Svejo
Източник: БФБ 13/10/2020 11:34
Людмил Хаджисотиров: Нещата тепърва започват БФБ

 

Рилски спортист не успя да постави успешно начало на новия сезон в НБЛ. Пред своя публика самоковци отстъпиха на Левски Лукойл с 64-75 в среща от първия кръг. Наставникът Людмил Хаджисотиров разкри, че неговите играчи все още не са готови и отдаде поражението на слабата игра в нападение през второто полувреме.

 

 "До момента, в който водехме с 10, играехме доста добре. След това се получи спад, с проблеми в нападение, те изравниха и психологическият момент се прехвърли в тяхна полза. През второто полувреме бяхме много слаби в нападение, 26 точки, с много нисък процент.“

"Данило Тасич беше много сериозна сила в нападение, целенасочено ни атакуваха с него, не успяхме да го спрем. Идеята бе да го лимитираме, не се получи. След това и ние не успяхме да реализираме, за да си върнем самочувствието. Може би е имало подсъзнателно напрежение, но нещата тепърва започват. Все пак вероятно това се отрази в нападение. Много помага на Левски, че е с почти същия състав от миналия сезон. Ние имаме доста нови играчи и въпреки 6-те контроли, явно не са готови все още."

 

Своето мнение за загубата на „скиорите“ даде и Павлин Иванов. Българският национал регистрира 16 точки и 6 асистенции, но неговите усилия се оказаха недостатъчни.

 

"Имахме доста слаби минути в третата част, може би там се смени психологията. Левски е добър отбор, има добри играчи, дадохме му да се разиграе. Чувствам се все едно съм на 15, просто ми се играе баскетбол. Готов съм, физически и психически съм здрав. За нас е най-важно всеки мач да даваме 100% и да надграждаме. Това, че почваме със загуба, не значи нищо. В следващия мач трябва да сме по-добри."Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day