« Назад

Галин Стоянов: Получи се много голям проблем

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 11/10/2020 14:26
Галин Стоянов: Получи се много голям проблем basketball.bg

 

Черно море Тича не успя да започне новия сезон в НБЛ с успех. В зала „Христо Борисов“ варненци отстъпиха на Академик Пловдив с 82-97 в среща от първия кръг. Старши треньорът на „моряците“ Галин Стоянов обърна сериозно внимание на грешките и на отбелязаните точки след тях в този мач, както и на борбите в нападение.

 

 „От самото начало, каквото можа да се обърка, се обърка. Имаме много ограничена ротация сред високите. Мисля, че още в първата част евентуалните, които можеха да играят четворка в лицето на Мартин Стефанов и Веселин Георгиев, имаха по три фаула. Невероятен проблем се оказа в ротацията за мача това нещо. Очаквах, че ще се получи проблем, но се получи много голям проблем. Следващото нещо, което ми прави впечатление, е невероятно високият процент на Васил Бачев и Антъни Гуджино от тройката - единият е 5 от 6, а другият е 5 от 7. 16 от 33, почти 50 процента от тройката е много.“

 

 „Другият проблем - и двата отбора имаме по 14 грешки, разликата е, че те имат 26 точки след нашите, а ние вкарахме 9. 17 точки разлика има при един и същ брой грешки за двата отбора, което е проблем очевидно. И борба в нападение - ние имаме 14, а те 15, но разликата е, че ние отбелязахме 6 точки, а те - 14. Практически две идентични статистики по отношение на грешки и борби в нападение водят до общо 40 на 15 точки, ето я разликата. Определено бяхме припряни и с огромно желание да покажем нещо и не можахме да покажем почти нищо от това, което трябваше. За съжаление е много трудно в баскетбола в България конкретно някой да ти отбележи 97 точки и ти да победиш. Очевидно е, че не можа да стане в този мач."Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day