« Назад

Мартин Маринов: Нямаме оправдания

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2020 13:23
Мартин Маринов: Нямаме оправдания Николай Бочев

 

Спартак Плевен стартира със загуба новият сезон в НБЛ. В зала „Балканстрой“ плевенчани допуснаха поражение от Берое Стара Загора с 68-87. Мартин Маринов бе над всички за спартаклии, но неговите усилия се оказаха недостатъчни. Опитният гард остави срещу името си 21 точки и 5 борби, към които добави и 6 успешни изстрела отвъд дъгата.

 

Мисля, че Берое победи заслужено. Игра по-добре цял мач, докато ние показахме добър баскетбол до началото на четвъртата четвърт, но нямаме оправдания. Все пак и двата отбора имат здравословни проблеми, просто умората си каза думата. Радващото е, че в по-голямата част от мача показахме добър баскетбол. Надявам се другата седмица да подобрим своето представяне.

 

Аз се чувствах добре, през второто полувреме от Берое отделиха повече внимание върху моята игра и не ми позволиха да получавам много топката. Това се отрази на нашия тим, загубихме малко увереност след някои изпуснати шутове. Старозагорци вкараха няколко поредни тройки, които бяха през ръка. Имаме около 20 грешки, с което няма как да победиш, дори да съм 15/15 от тройката. Ако намалим грешките, ще имаме повече шансове за точки. Не сме играли баскетбол шест месеца, което се отразява на всички отбори. Те имат Брейди Роуз и Ракуан Мичъл, които са доста добри баскетболисти. Двамата дадоха разликата в тази среща“, подчерта опитният стрелец.

 

Никога не мога да се скарам с Павел Маринов. Ние сме много близки приятели, просто по време на мача той ми каза, че още го умея. Още преди срещата му споделих, че още мога да играя, смятам, че го потвърдих. За мен той е много добър баскетболист, пожелавам му късмет, защото в последната година му липсва такъв. Малко се бях изнервил от факта, че не се срещнахме на паркета. Надявам се следващият път това да се случи“, заяви гардът по повод своята закачка с капитана на Берое по време на срещата.

 

Очаква ни много тежък мач срещу Балкан. Виждате, че всеки играе добър баскетбол, първенството през този сезон ще е доста интересно. За мен ботевградчани са действащ шампион, заслужаваха да спечелят титлата и през миналия сезон. Надявам се Венелин Христов и Радослав Кочев да се оправят. Смятам, че с тяхното присъствие имаме доста по-голям шанс да покажем добър баскетбол“, завърши Маринов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day