« Назад

Станислав Ваклинов: Не сме лежали шест месеца

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2020 12:47
Станислав Ваклинов: Не сме лежали шест месеца Николай Бочев

 

Берое Стара Загора постави успешно начало на новия сезон в НБЛ. Старозагорци спечелиха при визитата си на Спартак Плевен с 87-68. С основен принос за победата на старозагорци бе Станислав Ваклинов. Българският национал попадна в стартовата петица и се отблагодари подобаващо на Любомир Минчев. Центърът се отчете с дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби, към които прибави и 2 асистенции.

 

През първото полувреме поведохме с 9 точки, но след това Спартак се върна. На полувремето имахме аванс от 2 точки, но след почивката успяхме да дръпнем със 7. Това не е реалната разлика, просто към края плевенчани не издържаха. Смятам, че физически горе-долу сме добре подготвени, въпреки че си имаме вътрешни проблеми, свързани с контузени състезатели. Важното е, чe се справихме, в Плевен винаги се играе трудно. Поздравявам Спартак за борбата. Гледаме към следващата седмица, когато ще играем с Левски Лукойл.

 

Ние сме нов отбор, имаме доста нови баскетболисти. Не сме играли организиран баскетбол от шест месеца. Има някаква еуфория, че вече сме в залата, има мачове и че хората ни гледат. Важното е, че се справихме. Всеки един момент трябва да знаем, че стопирането на първенството може да се случи отново. Тренираме и се подготвяме. Със сигурност не сме лежали шест месеца. Всеки се е подготвял индивидуално, пределно сме мобилизирани и се надявам да завършим сезона подобаващо в края на май месец, както и да няма никакви спирания“, коментира центърът.

 

Взехме Костадин Лазаров и Дамян Минков, които са млади. От нашата школа има две момчета, които водят тренировъчен процес с нас. Отборът ще се развива по време на сезона. Надявам се, че и Балканската лига ще ни помогне да се обиграем. Надявам се в края на май месец всички да сме доволни.

 

Очаквам да стане един здрав мач срещу Левски Лукойл и да дадем всичко от себе си. Нито ни е страх от някой, нито имаме право да подценяваме някой. Можем да загубим от всеки, както и можем да победим всеки. Ще се хвърлим за победа“, сподели Ваклинов по повод следващия мач на Берое срещу Левски Лукойл в Стара Загора.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day