« Назад

Александър Дяковски: Това повече не трябва да го позволяваме

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2020 12:01
Александър Дяковски: Това повече не трябва да го позволяваме balkan-basket.com

 

Спартак Плевен не успя да запише победа на старта в НБЛ. Пред своя публика плевенчани отстъпиха пред Берое Стара Загора с 68-87. Старши треньорът Александър Дяковски подчерта, че Спартак е загубил мача в един период от 3-4 минути, в които отборът буквално е спрял да играе.

 

Знаехме, че играхме срещу един от най-сериозните отбори в НБЛ, но определено има сериозно разочарование в нас от представянето ни, най-вече заради това, което се случи в един период от 3-4 минути. Сякаш буквално спряхме да играем в този период. Когато ни поведоха с 8 точки, точно в този момент получихме две тройки при добра наша игра в дефанзивен план. Оттам направихме две лоши нападения, наведохме главите и животът свърши.

 

Пак можеше да загубим, но това повече не трябва да го позволяваме, особено срещу отбор от Топ 4, защото срещу тези тимове трябват 2 или 3 слаби минути и всичко свършва. Имаше и умора, но не искаме да се оправдаваме с това нещо. За мен големият проблем е психологическият срив, който се получава при нас. В контролите също имахме няколко такива моменти, в който за отрицателно време изключвахме и всичко си заминаваше за отрицателно време. Имаме и много грешки, които отбор като Берое веднага наказва“, отбеляза наставникът.

 

Венелин Христов трябва да започне с баскетболните тренировки от новата седмица. Тази тренираше само във фитнеса. Все още не е ясна ситуацията с контузията на Радослав Кочев, който има проблеми с глезена. Може би трудно ще успее да се възстанови за следващия мач от шампионата срещу Балкан. Това отбор със сериозна класа и амбиции. Фокусът ни изцяло ще бъде да не допускаме грешките, който допуснахме срещу Берое. Ако това се случи и срещу Балкан, развръзката ще бъде абсолютно същата“, заяви Дяковски.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day