« Назад

Любомир Минчев: Това е някаква пропаганда

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 11/10/2020 11:20
Любомир Минчев: Това е някаква пропаганда Берое Стара Загора

 

Берое стартира с победа новия сезон в НБЛ. Старозагорци се наложиха при визитата си на Спартак Плевен с 87-68 в зала „Балканстрой“. Опитният специалист остана доволен от представянето на своите играчи. Той не пропусна да коментира ситуацията с коронавируса и евентуално ново спиране на сезона в българското първенство.

 

Мисля, че спечелихме мача към края на третата час, когато направихме разлика. Като цяло имаше един Мартин Маринов, който на полувремето бе 6/6 от тройката, особено след някои индивидуални грешни решения, които го оставиха да стреля сам. В края на втората четвърт нашите нападения не бяха толкова добри и защитата също, което позволи на Спартак да се върне от двуцифрена разлика. Ако там бяхме задържали някаква преднина и в третата четвърт я бяхме вдигнали, както се случи, мачът щеше да приключи по-рано. Аз съм доволен и на това. И двата отбора имаха здравословни проблеми. Донякъде по-добрата защита ни помогна ни помогна изключително много.

 

До този момент съм сигурен, че Седариан Рейнс ще бъде готов за следващия мач с Левски Лукойл. Още не мога да кажа колко време ще отсъства Павел Маринов. В понеделник ще знам повече по този въпрос. Беше ясно, че Маринов не можеше да играе в тази среща, докато преди мача Рейнс ми сподели, че няма да вземе участие, защото можеше да стане по-лошо. Радвам се, че го запазихме и успяхме да победим. Смятам, че Седариан ще се включи в тренировъчния процес следващата седмица“, сподели опитният специалист.

 

Отборът се чувства добре физически, тренира много добре. Само Павел Маринов не бе пълноценен по време на подготовката. Физически останалите играчи са добре. Всичките са гладни и им се играе. Независимо, че спечелихме този мач, смятам, че в момента не сме равностойни на водещите отбори. Все още нищо не мога да кажа за Левски Лукойл, защото не съм гледал нито един техен мач. Тази седмица „сините“ гостуват на Рилски спортист, който също е много добър тим. Левски също има здравословни проблеми , не е играл в пълен състав, така че все още нищо не мога да кажа.

 

Лично аз смятам, че това с коронавируса е една една манипулация. Все едно преди не е имало вируси на всичко това, което се случва. Все едно никога не сме боледували, това е някаква пропаганда. Ако някой се закашля, веднага трябва да му правят PCR тест ли? Това е малумщина, но това се случва в света. Явно световният елит е решил да прави нещо. Лошото е, че тази финансова криза, която предизвикаха, се отразява навсякъде и на всички хора, които работят“, подчерта Минчев.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day