« Назад

Иван Ценов поиска промени, за да остане

Добави в Svejo
Източник: Гонг, Мария Мицова 13/06/2014 16:00
Иван Ценов поиска промени, за да остане снимка: gong.bg, архив

Националната баскетболна лига отчете ръст в посещаемостта на срещите от изминалото първенство. Средната посещаемост е била от 707 души, което е добро постижение, по думите на Иван Ценов, и е с около 100 повече от миналия сезон.

 

Преподписан е договорът с доставчика на топки Спалдинг, който ще снабдява НБЛ с топки и през новия сезон.

Новите идеи, лого, и други предложения обаче, ще трябва да почакат, докато генералният мениджър на НБЛ Иван Ценов не вземе решение, дали остава начело на структурата. Той обяви, че иска да види много сериозни промени, за да го стори.

 

В следващите 20 дни ще има разговори със собствениците на клубовете в НБЛ, и от тях ще се търси по-отговорна позиция за развитието на Лигата.

 

„Заявих категорично, че при тези отношения между клубове и Лига, аз не бих работил на този пост,“ каза още веднъж Иван Ценов. „Клубовете са съгласни, че трябва да се променят тези отношения. Предполагам, че разумът ще надделее, и ще провеждаме първенства, които баскетболът като интелигентна игра заслужава.“

 

Ценов бе категоричен, че са необходими промени в Надредбата, но отново бе на различно мнение с президента на БФ Баскетбол Георги Глушков, който настоява за по-крути мерки и наказания, докато НБЛ се старае да ръководи с по-мека ръка.


Play of the day