« Назад

Серхио Люл: Трябва да подновим сезона

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 22/05/2020 13:34
Серхио Люл: Трябва да подновим сезона euroleague.net

 

Серхио Люл стана поредният баскетболист, който взе отношение за съдбата на настоящия сезон. Повече яснота за бъдещето на Евролигата и Лига Ендеса ще има през следващата седмица, а баскетболистът на Реал Мадрид сподели, че трябва да се направи всичко възможно, за да поднови кампанията и в двата турнира. „Белите“ вече подновиха тренировъчна дейност.

 

Испанецът даде интервю пред вестник „Марка“, в което говори за евентуалното завръщане на сезона и за това как се извършва тренировъчен процес по време на пандемия.

 

Вярвам, че завръщането на турнирите ще стане постепенно. Трябва да направим всичко по силите си да подновим сезона, така че хората по домовете си да прекарат поне два часа на ден, забравяйки за този вирус и да гледат баскетбол. На нашите тренировки всеки играч разполага с половин игрище, а топката на всеки е маркирана. Опитваме се да спазваме всички мерки и целия протокол, за да няма риск от заразяване с коронавирус.“

 

Имах намерение да се завърна в игра преди да бъде прекъсната кампанията. Бях много развълнуван по повод моето завръщане, но точно тогава се случи този кошмар. Хубаво е да си починеш и да се погрижиш за своето тяло по различен начин, но сега е време за тренировки“, заяви гардът на мадридчани.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day