« Назад

Цуми Шаренкапова: Ще довършим това, което не успяхме миналото лято

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 29/05/2014 13:18
Цуми Шаренкапова: Ще довършим това, което не успяхме миналото лято (сн. Sportsimages.bg)

От известно време не съм отваряла български баскетболен сайт и причината са събитията, който се случват в любимата ни игра. Разбира се, отново има хиляди професори, които „знаят” къде е проблемът и как да го решат. Няма да се задълбочавам в тази тема, първо - не искам да съм поредният песимист и второ - само с приказки няма да се промени нищо. Нека ние всички, който живеем за БАСКЕТБОЛА да забравим всички грозни сцени, да бъдем оптимисти и да се надяваме, че хората ще се поучат от грешките си и съвсем скоро ще можем пак да се наслаждаваме на красивата игра.

 

След целия този мрачен облак, ще се върна един месец назад, 03.05 - финалният пети мач между Дунав 8806 и Левски. Цялата финална серия беше уникално оспорвана, а последният мач беше с голям заряд и отговорност. Левски показа много добра игра и ни затрудни максимално, а ние сякаш разгърнахме потенциала си на финала и победихме по-лесно. Смятам, че имахме и повече опит, с два златни дубъла зад гърба ни. Атмосферата в препълнената зала отново беше неописуема. Какво по-хубаво от това да спечелиш заради всички тези фенове, които ни подкрепят цял сезон. Това е най-малкото, което можехме да направим за тях.

Единственото нещо, което не ми хареса беше, че бях принудена да гледам отстрани и не можех да помогна на съотборничките си. След като в четвъртия мач получих контузия в рамото, се наложи да стоя с шина 20 дни. Но нито една травма и болка, които съм имала не могат да се сравнят с удоволствието, което изпитах след този мач и медала, който висеше на врата ми. Най-неприятното нещо, за един спортист е контузията. Да имаш желание да правиш това, което обичаш, но да нямаш физическа възможност е убийствено.

 

За мое щастие, нямаше нищо сериозно и вече съм по-добре. Тренирам с националния отбор и се подготвяме за квалификациите след един месец. За сега всичко върви добре. Атмосферата в отбора е чудесна, всички момичета са уникални характери и професионалистки и се разбираме. Смятам, че това е най-важното за един отбор и ще довършим това, което не успяхме миналото лято и ще се класираме за Европейско първенство.


Play of the day