« Назад

Малък фен спечели благотворителния търг в помощ на Васко Бамбурски

Добави в Svejo
Източник: Gong.bg 12/05/2014 20:40
 Малък фен спечели благотворителния търг в помощ на Васко Бамбурски Lap.bg

Няколко хиляди лева се събраха от търга в помощ на Васил Бамбурски, който се проведе вчера на почивката на втория мач от полуфиналите в ТЕСИ НБЛ между Балкан и Левски. Това сподели пред Balkanec.bg една от инициаторките му и съпруга на плеймейкъра на ботевградчани Александър Груев - Роси Груева.

 

Топка с автографите на баскетболистите на Балкан бе в основата на събитието. Търгът се проведе с тайно наддаване. Спечелилата оферта е в четирицифрен размер. По желание на дарителя е решено самоличността му да не се огласява, както и дарената сума. Интересен факт е, че спечелилият е дете, разбира се подкрепено от родителите си. Организаторите споделят, че са приятно изненадани от ценностната система на детото и начина, по който е възпитано.

Кампанията в помощ на Васил Бамбурски предизвика голям интерес. В нея се включиха още треньорът на Балкан Александър Тодоров с 1000 евро, както и наставникът на Левски Константин Папазов с 5000 евро.

 

Вчера в "Арена Ботевград" бяха поставени и специални кутии за дарения, като на следващите двубои на Балкан такива отново ще има.

 

36-годишният Васил Бамбурски вече година се бори с диагнозата "Остра Лимфобластна Левкемия", а в момента в по-близо от всякога до така необходимата костно-мозъчна трансплантация. Васко е в Истанбул, където се подготвя за процедурата.

 

Цената на трансплантацията е 67 000 eвро, а в момента бившият баскетболист и близките му разполагат с 50 000, но са постигнали договореност с болницата за разсрочване на останалите 17 000.

 

Васил Бамбурски продължава своето лечение, а средства се събират още на сметките:

РАЙФАЙЗЕН БАНК

В лева: BG38RZBB91551072741303

В евро: BG41RZBB91551472741313

BIC : RZBBBGSF

SMS с текст: DMS VASIL на номер 17 777 за всички мобилни оператори

Play of the day