« Назад

Левски изпусна Дунав, серията отиде в пети решителен мач

Добави в Svejo
Източник: Levskibasket.com 29/04/2014 19:56
Левски изпусна Дунав, серията отиде в пети решителен мач (сн. Sportsimages.bg)

Левски изпусна Дунав 8806 в мач номер 4 в София от женските финали и така серията бе изравнена за 2-2. Гостенките от Русе победиха със 73-71 и в петия решителен мач ще бъдат домакини в своята зала. Тази среща е по програма в събота от 18.00 в Русе. Победителят от нея ще бъде новият шампион на България.

Срещата стартира със серия от 11 поредни точки за Дунав. Левски вкара своите първи точки в четвъртата минута, а до края на частта намали изоставането си до само 5 - 13-18. "Сините" дори успяха да изравнят, но на почивката Дунав отново излезе напред с 5 точки - 28-33.

Гостенките поддържаха преднината си, а на моменти дори шодеха с двуцифрен актив пред Левски. "Сините" така и не се отказваха и се бореха до самия край. Авансът на Дунав бе свален до само 2 точки, но те успяха във важни моменти от наказателната линия. Наташа Попович напусна за 5 лични нарушения близо 4 минути преид края, което значително отслаби Левски в подкошието. След това за по 5 фала напуснаха и Радостина Димитрова и Виктория Стойчева.

Шарел Алън изигра фантастичен мач и завърши с 36 точки и 10 борби. Наташа Попович добави 10 точки и 8 борби. Те обаче бяха единствените с двуцифрен точков актив в тима на Левски.

За Дунав 8806 Кристина Сантяго бе най-резултатна с 23 точки, а други две чужденки завършиха с по 16 точки - Таня Чиров и Шанте Еванс.

Така титлата остана да се реши в една среща, в събота от 18.00 часа в Русе.

Play of the day