« Назад

Росен Барчовски: Домакинският фактор в Ботевград е много важен

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 15/02/2020 00:58
Росен Барчовски: Домакинският фактор в Ботевград е много важен БФБ

 

Селекционерът на националния отбор на България Росен Барчовски говори за подготовката преди старта на квалификациите за Евробаскет 2021. Пред botevgrad.com треньорът говори за ситуацията с Александър Везенков, за отсъстващите в тима и за ботевградската публика.

 

Рано е да кажа за настроение. В началото настроението винаги е добро, но е важно как ще бъде в края. Всички повикани се отзоваха. Дий Бост пристига на 17-и, още не знаем какъв е случаят с Александър Везенков.Има няколко човека, които ще пропуснат началото на тренировъчния процес, защото имат леки контузии след участието им в турнира за Купата на България.

 

Много е възможно Везенков да не играе. Той е звезда за този отбор, но неговото отсъствие може да се компенсира само с общи усилия, смятам, че това ще стане. Аз не мога всеки мач да променям състава. Селекцията е на базата на цялата година. Павел Маринов също трябваше да бъде в състава, но физически не е готов. Не ми се иска да влизам в обяснителен режим, защото по този начин мога ви кажа поне още 5-6 човека, които направиха много добри мачове. Давам пример с Тихомир Желев, който игра чудесно, но не могат да дойдат всички“, уточни опитният специалист.

 

Домакинският фактор в Ботевград е много важен. Затова и моето желание бе да играем в „Арена Ботевград“. Няма какво да се повтаряме за ботевградската публика, която е много важна. Тези неща, които бяха добри, ще се опитаме да ги запазим-борбеността, играта в защита и бързината. Ще се опитаме, стига да сме по-ефективни във важните моменти, защото загубихме много срещи с 1 или 2 точки. Това зависи и от играчите. Заради това присъствието на Везенков е много важно, но ако го няма, това е положението“, завърши Барчовски.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day