« Назад

Константин Папазов: Не съм се уморил да ставам първи

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 09/02/2020 21:35
Константин Папазов: Не съм се уморил да ставам първи БФБ

 

Левски Лукойл триумфира в турнира за Купата на България за втора поредна година. В мача за трофея „сините“ надвиха Балкан Ботевград с 86-78 в зала „Универсиада“. Старши треньорът Константин Папазов вече има 7 златни медала на сметката си от съответната надпревара, 6 от които именно начело на Левски. Пред БНТ 3 наставникът не скри своите похвали към играчите си.

 

Ще започна с по-лесната част, която е много отговорна. Искам да благодаря на целия екип, който работи за организацията на този турнир, както и на всички спонсори. Те ни дадоха възможност да организираме най-хубавата Купа на България. Смятам, че ние показахме на българския баскетбол как от едно състезание може да се направи бизнес и да се случи нещо, което е добро. Залата беше пълна, отлична организация. Нямаше и инциденти, така че се гордеем с това.

 

Когато бях оставен през лятото за треньор на Левски, беше сензационно от гледна точка на историята. В 17 поредни години четирима треньори са губили постовете си, след като са ставали шампиони. Аз съм първият който, получи нов кредит на доверие от господин Валентин Златев и господин Тодор Стойков. Засега съм върнал половината кредит, затова не съм се радвал толкова много. Не съм се уморил да ставам първи, това е 19 трофей за мен от 34 финала. Всеки има своето присъствие. Заклевам се, че днес си миех колата и си представях, че Христо Захариев ще бъде MVP на турнира“, сподели треньорът.

 

Аз безумно вярвам в Господ, на този свят има правда. Когато човек е истински, честен и работи, тогава няма начин да не успее. Първото гадже винаги се помни, защото най-много те уважава. Първото гадже е първият отбор. В него присъстваха Тони Дечев, Георги Младенов, Любомир Минчев, Росен Геков, Иван Костурков, Хрисимир Димитров. С тях започна моята кариера. Настоящият тим има играчи, на които не мога да направя забележка. Притежават невероятен професионализъм и изключителна коректност. Има фантастична химия между българи и чужденци. Това са хора, които вярват в мен и в моя щаб. Аз бях раздвоен и в организацията, и в тренировъчния процес, а това падна на гърба на Димитър Ангелов, който е човек с много сериозен потенциал. Същото важи и за Божидар Гьорев. Невероятните ни човешки отношения са в основата на това да се събираме.

 

„Смятам, че този турнир го спечелихме в нощта на 18 срещу 19 януари, когато направихме задълбочен анализ на загубата в Ботевград. Днес със сигурност няма човек, който да не признае категоричната ни доминация. Балкан нямаше право да мечтае нито за момент, защото ние доминирахме от първата до последната секунда. Това го видя всеки един зрител и всеки един фен на Балкан. За 20 дни направихме много сериозни анализи, аз не се страхувам да си призная грешките“, отбеляза опитният специалист.

 

В момента сме на втора позиция в НБЛ, за което сме си виновни само ние, но това по никакъв начин не ни притеснява. Оттук нататък ще работим все по-добре, защото един такъв успех дава още повече положителни емоции. Мечтая да работа с този състав. Мечтая с него да се връщат кредити“, завърши щастливият Папазов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day