« Назад

Представиха Алманах на българския баскетбол

Добави в Svejo
Източник: БФБаскетбол 16/04/2014 13:06
Представиха Алманах на българския баскетбол снимка: basketball.bg

Десетки легенди на българския баскетбол уважиха представянето на първия български Алманах на баскетбола в България. Звезди на играта от няколко поколения, журналисти, деятели и приятели на играта на играта се събраха в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски”, за да уважат труда на журналистите Михаил Делев, Лилия Янкова, Хари Латифян, Иван Вълчанов, Любомир Нешев и Мария Мицова.


По време на премиерата президентът на БФБаскетбол Георги Глушков използва събирането на десетки легенди, за да почете Цвятко Барчовски с 80-годишнината му. Той получи специален плакет за заслуги.


Книгата със заглавие „Баскетболът - игра на личности” е събран в два тома, първият от които е 630, а вторият – от 550 страници. В него има над 30000 резултата, като над 17000 от тях са от всички държавни първенства за мъже и жени, стартирали съответно през 1942 и 1945 година. В него има около 10000 имена и 250 фотографии.


Трудът е издаден с подкрепата на БФБаскетбол и вече е в продажба в централата на цена 30 лв. Алманахът ще се продава и по време на двете Европейски първенства за подрастващи (юноши до 18 и жени до 20 години), на които България ще бъде домакин през лятото в залите „Универсиада” и „Армеец 2”.


Play of the day