« Назад

Тони Дечев: Трябва да минем през това

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 24/01/2020 15:09
Тони Дечев: Трябва да минем през това basketball.bg

 

Съставът на Ямбол инкасира второ поредно и общо 15 поражение в българския шампионат. Пред собствените си фенове ямболии загубиха от Балкан Ботевград и останаха на последно място във временното класиране. Наставникът Тони Дечев заяви, че силите на "жълто-черните" са стигнали до третата четвърт.

 

“Искам да честитя победата на Балкан, но няма да пропусна да поздравя и моите момчета, които до средата, а мисля, че дори и почти до края на третата част, играха като равен с равен със съперника. Дотам ни стигнаха силите. Продължаваме да показваме слабостта дали на младостта, дали на неопитността, дали на навиците. Грешките, които допускаме, са прекалено много за професионален тим и именно от тях ние получаваме страшно много лесни кошове. Така беше срещу Академик София. В тази среща нещата се развиха по същия начин. Започват да се трупат един след друг негативните рекорди, за съжаление. Но няма как, трябва да минем през това и да се опитваме да го тушираме, както на тренировките, така и на мачовете." 

 

"Другият фактор, който естествено се оказа решаващ в този мач, е борбата в под коша. Балкан категорично ни надви, надигра ни на нисък пост и във времето със сигурност оказа влияние и по-голямата ротация от опитни играчи на съперника ни, докато при нас нещата започнаха да стават с всяка следваща минута все по-зле и по-зле. Имаше много състезатели с фалове, имаше изморени играчи и някак си силите ни стигнаха само да паднем почетно, ако мога така да го нарека. Отново искам да поздравя момчетата и да им пожелая да са здрави, защото без да звучи като оправдание, Петър Вукович е без тренировка, а Дарин Иванов само с една. Знаете, че Стивън Крун не играе и общо взето този мач беше малко като чудо." 

 

Мнението си за поражението на „жълто-черните“ сподели и Евгени Василев. Гардът отбеляза 10 точки.

 

“Мисля, че играхме доста добре и направихме равностойни три части. Но накрая не ни стигнаха силите, натрупа се умора, а играчите на Балкан са достатъчно опитни. Възползваха се от момента, натиснаха ни и си осигуриха преднина в резултата. Отбелязаха ни кошове, които не биваше да допускаме.” 

 Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day