« Назад

Александър Дяковски: Никой не ни е виновен

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 24/01/2020 11:37
Александър Дяковски: Никой не ни е виновен basketball.bg

 

Спартак Плевен инкасира трета поредна и общо 14-а загуба в НБЛ. Пред своя публика плевенчани допуснаха обрат срещу Академик София с 86-87 и вече се намират на деветата позиция в подреждането, с което застрашиха шансовете си за участие в турнира за Купата на България. Наставникът Александър Дяковски бе доста разочарован от развоя на събитията.

 

Не знам какви думи да използвам. Този мач го загубихме по-нереално. Играхме страхотно, но в последните минути позволихме на Академик да ни открадне топката пет пъти, с което получихме лесни кошове и резултатът бе изравнен. Това доведе и до загубата. Смея да твърдя, че се представихме много добре срещу агресивната игра в защита на гостите. Този тим игра с пълни смени през повечето време от мача, а ние влязохме по-бавно в него и се получиха моменти, в които трябваше да търсим кошове чак в края на нашите атаки. Знаехме, че това нещо ще го има, гледахме тези моменти да не се получават, за да могат нещата да се случват по-бързо, особено под коша.

 

Ние сами си го направихме, за да стигнат нещата дотук. Никой не ни е виновен, има страшно много обстоятелства, които през този сезон не са благоприятни за нас. Имаше и доста неща, които си бяха под наш контрол. Ако бяхме ги направили, сега щяхме да се с повече победи“, подчерта Дяковски по повод минималните шансове на плевенчани за участие в турнира за Купата на България.

 

Със сигурност имаме нужда от почивка, защото Николай Титков е контузен, а Николай Маринов игра баскетбол за първи път от мача с Черноморец в Бургас. Цветослав Острев и Тодор Тодоров не бяха тренирали, тъй като страдаха от вирус“, разкри младият специалист.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day