« Назад

Без изненади приключи регион Витоша за момчета до 12

Добави в Svejo
27/03/2014 07:28
Без изненади приключи регион Витоша за момчета до 12 Витанов с 18 точки (сн. Sportsimages.bg)

Изиграха се последните три срещи от първата шестица на регионалното първенство на Витоша за момчета до 12 години. В тях изненади не се получиха след като фаворитите взеха своето по убедителен начин. Победител в региона без загуба стана съставът на БУБА баскетбол, воден от Емилия Кръстева. Момчетата на този отбор спечелиха всичките си срещи както в предварителната група, така и във втория етап или така наречена първа шестица. Те ще бъдат домакини на едната от шестте зони, които ще трябва да определят дванадесет отбора за финалите по-късно през сезона.

В последния си мач БУБА баскетбол победи с лекота ЦСКА с 83-37. Оспорвана бе само първата част, но след нея се видя разликата в класите между двата тима. Още на почивката разликата бе 25 точки, а накрая набъбна на 46.

Александър Витанов бе най-резултатен с 18 точки, а Мартин Ангелов добави 17 с множество асистенции в мача. Интересно е да се отбележи, че всички баскетболисти от БУБА баскетбол се записаха с точки в срещата.

 

За ЦСКА Георги Сребрев вкара 8, а трима - Деян Юруков, Боян Маждраков и Явор Горанов добавиха по 6.

 

В останалите две срещи Левски победи с лекота Славия 77-33, а Шампион 2006 се наложи над Академик 17 със 72-42. Шампион 2006 завърши втори с една загуба, докато Левски остана трети с две.

Именно това трио отбори - БУБА баскетбол, Шампион 2006 и Левски потвърди с играта си, че това ще са трите тима от София, които ще са кандидати за медали на тазгодишните финали. Останалите три от първата шестица също имат добре селектирани състави, които имат своите шансове да прескочат зоните и участват на финалите за тази възраст.

Крайно класиране в регион Витоша:
1. БУБА баскетбол - домакин на зона
2. Шампион 2006
3. Левски
4. ЦСКА
5. Академик 17
6. Славия
7. БУБА баскетбол-2
8. Септември
9. Лукойл Академик
10. Ахил
11. Спортни таланти
12. Локомотив София
13. Олимпия
14. Академик МГУ
15. Спартак МВР

 

ГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА БУБА БАСКЕТБОЛ - ЦСКА (МОМЧЕТА ДО 12)

 

ГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ (МОМЧЕТА ДО 12)

Play of the day