« Назад

Блогът на Асен Великов: Началото

Добави в Svejo
От Асен Великов 23/03/2013 17:07
Блогът на Асен Великов: Началото (снимка: Sportsimages.bg)

Здравейте приятели на баскетбола, казвам се Асен Великов и в моя блог ще може да четете за новини и събития около мен. Тук ще споделям с вас също и за неща около отбора, в който играя – Черно море Порт Варна. Това е клубът, в който преминах навремето като малък от Спартак Плевен и тук започнах да се развивам и усъвършенствам като баскетболист. През годините от тази школа са излезли много добри играчи и аз много се радвам, че ми бе дадена възможността да се развия като състезател точно тук, във Варна.

 

Варна е много хубав като град, на мен лично много ми допада. От началото на този сезон се чувствам много добре тук и всички се отнасят страхотно с мен. Разполагаме с млад отбор, с доста талантливи момчета, които обаче трябва да полагат доста усилия и да тренират здраво и сериозно, за да стават все по-добри.

 

Имаме отлични условия за тренировки и всичко необходимо, за да водим добър тренировъчен процес. Залата е на разположение по всяко време, а това дава възможност и за отделяне на допълнително време за индивидуални тренировки. Лично аз доста обичам допълнително да тренирам, извън отборните занимания. Това е времето, в което всеки един баскетболист може да работи по своите слабости и съответно да напредва и да се развива.

 

Вече наближава най-важната част от първенството и интересните мачове тепърва предстоят. За съжаление от две седмици нямам възможност да играя, защото получих неприятно разтежение. За жалост това е неизбежна част от спорта и понякога се получава така, че трябва да почиваш и да гледаш отстрани мачовете на отбора си. Това е може би най-тежкото и неприятно нещо за спортиста, когато отборът му играе, а той е отстрани и може само да наблюдава безучастно.

 

От януари месец насам отборът ни има спад и показва по-слаби игри отпреди. Надявам се скоро да излезем от тази ситуация и да започнем да играем по-добре и разбира се да побеждаваме. Ще напиша няколко думи за последните ни мачове. Единият от тях бе с пряк конкурент в лицето на Берое Стара Загора. В този мач ние имахме много слаб процент на стрелба, докато Берое бяха на другия полюс и още на полувремето взеха комфортна преднина. Това им даде нужното спокойствие да доиграят мача по най-добрия за тях начин и да ни победят.

 

Във вторият мач играхме с Балкан в Ботевград. Там нещата изглеждаха коренно различно от предния двубой в Стара Загора. Отборът ни излезе пределно мобилизиран, за да покаже възможностите си и според мен играхме доста добре. Балкан имат невероятна публика и може би тя бе разликата в тази среща, тоест причина за добрата игра на домакините в последните минути, с което те излязоха победители.

 

Надявам се, че тепърва предстоят хубави мачове с...надявам се хубави победи за нашия отбор. Това е засега от мен, бъдете здрави, следвайте моя блог занапред и се радвайте на тази динамична и атрактивна игра – баскетбола.


Play of the day