« Назад

Александра Кънчева: Борим се за първото място в конференцията

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 20/02/2014 12:33
Александра Кънчева: Борим се за първото място в конференцията

Здравейте скъпи приятели!

Новата година си замина, а с нея отлетяха и десетки тренировки, мачове, турнири, страшно много положени усилия и всичко това само заради един единствен мач.

Финалният!

 

Остават точно десет дни до плейофите. Днес и утре ще изиграем последните два мача от редовния сезон, които са без никакво значение за крайното класиране. Те са за собственото ни самочувствие, гордост и удоволствие. Финалната четворка ще се играе на същия принцип като в България- първи срещу четвърти и втори (ние) срещу трети. Очакванията до този момент са ние да се срещнем срещу McGill във финалния мач.

 

Нека ви припомня малко от последния път, в който ви писах.

Прекарах Коледните празници в Торонто, където общо взето само си похапвах на корем. А между Коледа и Нова Година имахме турнир в Уиндзър, Онтарио и се срещнахме със шампиона на Канада. Представянето ни беше прекрасно до третата част, в която и загубихме мача, но от това само натрупахме повече опит.

 

А ето защо ви припомних и всичко това.

Ако станем шампиони в нашата конференция, заминаваме именно за Уиндзър, където ще са най-добрите осем отбора и големият финал на Канада. Нашият план е точно това, да се върнем в този град и да бъдем сред най-добрите отбори в Канада. Но затова първо трябва да се съсредоточим над предстоящите мачове и стъпка по стъпка да изпълним всички изисквания от треньорите.

 

А колкото до Българското първенство съм доста изненадана и радостна от този сезон. Ако искаме България да има хубав баскетбол имаме нужда не само от два отбора, които винаги да са най-добрите, а от всеки един отбор да бъде конкурентно способен, с по-малко драми и интриги разбира се.

 

С нетърпение очаквам Купата на България, а и края на редовния сезон. Тази година съм почти сигурна, че ще има изненади в класирането.

 

Сега е време за мен да се подготвя за мача. Пожелайте ни късмет, а след 11 дни ще ви пиша пак, за да ви информирам как са минали финалите.

 

До нови срещи.


Play of the day