« Назад

Цуми Шаренкапова: Критиците ни правят по-силни

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 11/02/2014 19:55
Цуми Шаренкапова: Критиците ни правят по-силни Цуми Шаренкапова (сн. Sportsimages.bg)

Здравейте приятели!

Измина още един месец в усилени тренировки и оспорвани мачове. Тази година отборите са много равностойни и изненади има всяка седмица. За съжаление, за мен и отбора нещата никак не минаха добре. Имахме много тежки гостувания (Нефтохимик, Монтана и Левски) и не успяхме да спечелим нито един мач. След добра игра до полувремето и аванс за нас, третите части бяха фатални и това водеше и до фатален край. След толкова загуби, психически се изтощаваш.

Има спад в играта ни, това всички го знаем и се опитваме по всякакъв начин да се вдигнем. На нито едно момиче от отбора не й е приятно да е в това положение и всяка дава 120% на терена. Но понякога това не е достатъчно. И въпреки всичко ние сме едно цяло, когато си помагаме и сме заедно, и в моменти като този крайнияj резултат няма как да не е добър. Тепърва предстои Купата на България и плейофната серия. Тогава са важните мачове, в които трябва да покажем на какво наистина сме способни.

 

Реших да напиша този блог и с друга идея. Тъй като всички знаем за невероятната публика и подкрепата, която имаме от феновете си. Искам да благодаря на всички, които са с нас при най-тежките ни загуби. Точно тогава имаме най-голяма нужда от ВАС. А на всички критици, които са чакали този момент да се издъним, за да споделят „професионалното” си мнение и да дадат полезните си съвети.... и на вас благодаря. Вие ни правите по-силни, за да ви докажем след време, че не сте прави. За съжаление, това не се случва само с нас и в баскетбола. Манталитетът в България е такъв.

 

Един пример, когато миналата година най-добрата българска тенисистка Цвети Пиронкова губеше мачове, псевдо журналистите я плюеха. Но когато тази година спечели първата си титла, същите тези журналисти (повечето, от които сигурно не са били и в часовете си по физическо възпитание в училище) бяха горди да се нарекат българи и пишеха очарователни статии.

Същото се случва и в момента с българите на Олимпиадата в Сочи. Голямо разочарование, огромен срам ....

Вие някога били ли сте спортисти, играли ли сте на финал, европейско първенство, стигнали ли сте до Оимпиада?!?! Знаете ли какво е да излезеш на терена и да знаеш, че имаш един шанс, краката да ти се подкосяват от напрежение и да усещаш пулсиращото си сърце чак в главата. Нямаш право да си болен, контузен или просто да не се чувстваш добре днес. Трябва да си машина, която няма чувства.

Все още не знам да съществуват безгрешни хора. И когато вие нямате такъв успех, нямате право и да критикувате останалите, защото нямате ни най-малка представа през какво минава един спортист.


Play of the day