« Назад

Александра Кънчева: Опитът, който трупам е безценен

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 18/12/2013 10:00
Александра Кънчева: Опитът, който трупам е безценен

Здравейте всички. Празниците наближават и настроението се повишава. За мен и отбора официалните мачове приключиха. Завършихме с една загуба, което е добре, но е много важно как ще се представим през новата година. Играем доста силно и ако успеем да оправим две-три неща, виждам доста хубаво бъдеще за мен и момичетата от UQAM. Следващата седмица заминавам за Торонто, където ще прекарам празниците. А между Коледа и Нова Година, отборът ще ме вземе от Торонто и ще продължим към Уиндзър-Онтарио (Windsor), където ще имаме приятелски турнир и ще се срещнем с шампиона на Канада. Ще е голямо предизвикателство и доста интересно, тъй като по статистики за момента ние сме най-добрият отбор в страната в защита, а Уиндзър са най-добрият  отбор в нападение.

 

Също така този турнир ще ни се отрази много добре преди да започнем втората част от първенството. До този момент опитът, който трупам като състезателка в личен план е безценен. Има доста разлики между баскетбола в Европа и тук, все още се опитвам да свикна с някои неща, но като цяло се справям добре. Адаптирам се към студа, ако това въобще е възможно. Но пък за разлика от България, тук където и да влезеш е повече от горещо. Не е като да тренираш на студа. Опитвам се да свикна и с всекидневната си програма, може би това е най-трудното до този момент.

Факт е, че животът ми се преобърна тотално и не си поспивам както ми се иска. Голяма разлика, а тези, които ме познават по-добре знаят, че мога да прекарам цял ден сънувайки шоколадови десертчета ...момичетата от отбора не искат да ме слушат вече. Само се оплаквам, че ми се спи и ми е студено, но какво да се прави винаги има някой, който да се оплаква. А пък и нали затова сме отбор да се подкрепяме.

 

Искам да пожелая весели празници на всички, надявам се тази Коледа да внесе много топлина във вашите сърца! И не забравяйте да си пожелаете нещо, защото по Коледа стават чудеса!


Play of the day