« Назад

Цуми Шаренкапова: Опитът от Евротурнирите е безценен

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 21/11/2013 15:07
Цуми Шаренкапова: Опитът от Евротурнирите е безценен (снимка: Sportsimages.bg)

Здравейте отново приятели. Тъй като този месец е много натоварен за мен и Дунав 8806, по време на дългото пътуване до Русия имам време да ви разкажа за случващото се около мен и отбора. Изминаха няколко много тежки седмици. Изиграхме 5 мача в българското първенство и спечелихме 4 от тях. С Левски, макар и трудно като гости успяхме да измъкнем победа, а Рилски спортист, Берое и Лукойл бихме вкъщи. Гостуването ни в Монтана, четвъртия кръг, беше първата и надявам се последна загуба. Изиграхме много слаб мач. Може би имахме нужда от още време за сработване след привличането на опитен и класен играч като Таня Чиров. Не показахме и на половина от възможностите си.

 

Освен тези мачове в България, през седмицата имаме тежката задача да се борим с други големи клубове в Еврокъп. Тази година жребия беше малко по-милостив и не ни изпрати при шампионите. Но пък руския Чеваката и турския Мерсин, с двойно по големи бюджети от нашия, не са по-лесни съперници. Вече изиграхме 2 мача, в Русе с Мерсин и в Швеция. И в двата имахме огромни шансове и бяхме близо до победата, но ни се изплъзнаха в края. Въпреки загубите, мисля, че този опит е безценен. Да направим равносметка къде сме в Европейския баскетбол. В момента руското и турското първенство са едни от най-добрите. И големите бюджети и класните състезателки могат да бъдат сломени с повече желание, по-смела игра и като оставиш цялото си сърце на терена. И така в момента сме в Русия и ни предстои един много труден мач. След повече от 12 часа път и вече натрупалата се умора от изминалите срещи, наистина трябва да играем над възможностите си, за да си тръгнем като победителки. Аз вярвам, че няма невъзможни неща. Ако ние играем добре като отбор и късмета ще е на наша страна, всичко е възможно. Вчера го доказаха и шведките. Победиха Мерсин в Турция, защо ние да не изненадаме рускините днес.

 

А след този мач, независимо от резултата трябва да извлечем положителното. Да се върнем в България, бързо да се възстановим и след два дни да изиграем последния кръг от първенството с Хасково в Русе. Мач, в който нямаме право на грешка и победата трябва да е наша.


Play of the day