« Назад

Тодор Стойков: Сърбят ме ръцете за работа

Добави в Svejo
Източник: в-к Тема Спорт 12/11/2013 12:30
Тодор Стойков: Сърбят ме ръцете за работа снимка: lap.bg, архив

Лицето на Лукойл Академик от създаването на проекта през 2001 година- Тодор Стойков, призна пред „Тема Спорт“, че му е трудно да гледа отбора в това му състояние. Капитанът на студентите се отказа от професионалния баскетбол преди два месеца и за този период е малко встрани от клуба и случващото се в него. От показаното до момента обаче той е на мнение, че смяната на Оливер Костич не трябва да е единствената.

 

„Няма как да ми е приятно, след като отборът натрупа 4 поредни загуби в Еврокъп и още на старта на турнира вече е без шансове за следващата фаза. За първи път се случва нещо подобно. Досега винаги сме имали възможност да прескочим групата до последния мач. Дано с новия треньор да се промени ситуацията, но според мен треньорската смяна не трябва да е единствената. И част от играчите трябва да бъдат сменени. До момента по-голямата част от тях не показват потенциал за ниво Еврокъп. Почти никой от тях. Надявам се, че до края на турнира това ще се промени. Има още шест мача, от които може да се излезе с чест. Ще видим. Дано да го направят“, сподели Стойков.

 

Легендата, чийто Номер 15 бе изваден от употреба от страна на Лукойл Академик, допълни, че все още никой не го е търсил за работа или съвет. „Сърбят ме ръцете за работа, но никой не ме е търсил. Последният ми разговор беше с г-н Златев, когато се отказвах, след което никой не ми е звънял. Имам и други занимания извън баскетбола, така че ще видим.“


Play of the day