« Назад

Везенков призна за възможна смяна на треньора: Решението ще бъде взето тази нощ

Добави в Svejo
Източник: Гонг, Кремена Младенова 06/11/2013 21:36
Везенков призна за възможна смяна на треньора: Решението ще бъде взето тази нощ Везенков и Костич в самото начало на съвместната им работа, снимка: gong.bg, Валентин Грънчаров

Столът на треньора на Лукойл Академик Оливер Косич бе сериозно разклатен с поредната загуба в турнира Еврокъп. До часове се очаква да стане ясно бъдещето на специалиста, като раздяла с него е много вероятна.

 

„Дали съм доволен от треньора, разбирате ли, когато Лукойл загуби шансове за класиране по-напред в УЛЕБ, винаги се случват някакви сътресения. Да, наистина ние ще приказваме и ще вземем решение за по-нататъшната работа на Костич в отбора. Аз не се деля от треньора и не искам да се деля. Доста години ръководя този клуб, поемам си моята отговорност, но така е с треньорството. Искам да кажа, че отборът няма лице. Което в подготовката го имаше малко повече от това в момента. Да, виждал съм Лукойл поне на това ниво”, коментира изпълнителният директор на Лукойл Сашо Везенков, след четвъртото поредно поражение на тима в Еврокъп.

 

„Не сме имали ултиматум от г-н Златев. Задачи, да, но пак казвам - отборът не стои добре. Ние не можем да сменим 11 играчи. Да вземем да ги махнем, защото няма как. Решението за Костич ще бъде взето тази нощ. Искам първо да говоря с треньора, да видя как е ситуацията. Нов треньор, ако има в Лукойл, а това е доста вероятно. Доста вероятно. Тогава той ще трябва да взима решения. С идеите явно греша напоследък. Предложения може да имам, но нека да изчакаме”, каза още Везенков.

 

А към българин или чужденец, биха се насочили в клуба, при смяна на Оливер Костич, Сашо Везенков коментира така: „Не, не коментирам, дали ще бъде българин или чужденец, но продължавам да твърдя, че Лукойл не е място, където някой може да започне кариерата си като треньор. Може да се започне навсякъде, но не и в Лукойл. Това го направихме и с Любо Минчев преди време. Не, Любо Минчев е същата теория като Костич. Моите уважения към него. Може би играчите, не могат да ги разберат. Може би това, което знаят е малко повече за българските играчи, които не са на това ниво. Не искам да кажа нещо лошо, но разберете, че много от българските играчи не могат да се изразят за баскетболните термини, камо ли да започнем да сменяме системите всекидневно или ежеседмично, което е нивото на УЛЕБ или Евролига. Това звучи тъжно, но е факт.”


Play of the day