« Назад

Гръцкият гард на Лукойл Вергинис: Все още сме в началото, но ни трябва победа

Добави в Svejo
Източник: Гонг, Кремена Младенова 29/10/2013 12:44
Гръцкият гард на Лукойл Вергинис: Все още сме в началото, но ни трябва победа снимка: sportsimages.bg, архив

26-годишният гръцки гард на шампиона Лукойл Академик Димитрис Вергинис заяви при заминаването на тима за Турция, че е нужна по-отборна игра. „Студентите” гостуват в сряда вечер на Пинар Кършияка в Измир в третия кръг на турнира Еврокъп. След две загуби, Лукойл Академик ще гони първи успех в групата си.

 

Срещу Апоел Йерусалим Вергинис завърши с 5 точки и 4 асистенции за 18 минути на терена, а срещу Химки реализира 12 точки за 14 минути игра.

 

„Наистина желаем успеха. Започнахме с две поражения в Еврокъп и е жалко, защото можехме да победим поне в една от двете срещи, които изиграхме. Знаем, че ни чака среща с много добър отбор. Кършияка е отличен тим. Освен това сме гости и със сигурност ни чака тежък сблъсък. Мисля, че ден след ден ставаме по-добри с тренировките и мачовете, които играхме. Смятам, че ако играем по-отборно, можем да победим”, сподели 194-сантиметровият гард на шампионите.

 

- Какво според теб ви липсваше в първите два мача? Може би опит заедно?

- Ами, може да се каже, защото някои от момчетата не бяха играли такъв тип мачове. Но, както казах трябва да играем по-отборно и мисля, че това е най-важното нещо.

 

- Мислиш ли, че този мач може да е решителен или все още имате време, защото срещите с отборите, които най-вероятно ще са ваши съперници за третото място може би, тепърва предстоят?

- Да, вярно е, че сме още в началото, но всеки мач е много важен. Трябва да отидем в Турция, да дадем най-доброто от себе си и да победим.

 


Play of the day