« Назад

Цуми Шаренкапова: Очертават се още по-оспорвани мачове от миналия сезон

Добави в Svejo
От Цуми Шаренкапова 15/10/2013 09:30
Цуми Шаренкапова: Очертават се още по-оспорвани мачове от миналия сезон (снимка: Sportsimages.bg)

Колко бързо минава времето. След месец подготовка, усилени тренировки на стадиона, в залата и няколко контролни срещи, първенството започва. Очертават се още по-интерсни и оспорвани мачове от миналия сезон. Сега да ви разкажа как протече този месец за мен и Дунав 8806.

Тъй като 50% от момичетата са нови и имахме нужда от сработване, както всеки отбор изиграхме няколко мача в Румъния и България. Началото винаги е трудно, много често нещата не се получаваха така както искахме, но с всеки следващ мач изглеждахме и се чувствахме по-добре на терена. Започнахме да се разбираме и смятам, че тези контроли много ни помогнаха. Спечелихме турнира "Русчук" в Русе. Премерихме сили с отбори като Цървена звезда, румънския Сфънту Георге и прекия ни конкурент за титлата от няколко години насам - Лукойл.

Играхме и в Димитровград. Един турнир с прекрасна идея за популяризиране на женския баскетбол. Имаше много оспорвани мачове и това много ни помага да се изграждаме като отбор, да взимаме правилните решения в критични ситуации и да се учим от грешките си. На първия мач срещу Рилски спортист до полувремето резултата беше равен, даже на моменти ни водеха с 8,10 точки. Тази година те също направиха много добра селекция и имат класни състезателки. Но в четвъртата част ние се мобилизирахме, започнахме да играем много добре в защита и бързите атака в нападение ни помогнаха да обърнем мача.

Финалът с Хасково също беше много интересен. Моето мнение обаче е, че с нашите грешки им подарихме мача. Те са млад и нов отбор, новите попълнения са много амбицирани и треньорът им също. Не съм аз човекът, който трябва да коментира съдииството, но смятам, че позволиха много груба игра още от началото. На моменти се чудех все още ли играем баскетбол. Най-неприятното нещо в целия мач и началото на сезона е контузията на основния ни играч - Тина. След като тя не игра, на полувремето излезе и Шанте със сътресение. А в края на четвъртата част и капитанът ни беше на пейката заради контузия, заедно с две момичета с по 5 фала. Въпреки всичко, основно заради наши грешки и до някъде късмета с тройка в последната секунда отведе мача в продължение. Там нямаше какво да се случи, доиграхме мача и Хасково беше заслужен победител. Тази кървава битка беше колкото поучителна, толкова и фатална за отбора.

И така започваме сезона не в пълен състав и по начин, който искаме в неделя, в София с Левски. Пожелавам на контузените момичета много бързо възстановяване и се надявам първенството да започне с победа за нас.


Play of the day