« Назад

Асен Великов: В първенството тази година ще има доста изненади

Добави в Svejo
От Асен Великов 14/10/2013 09:02
Асен Великов: В първенството тази година ще има доста изненади (снимка: Sportsimages.bg)

Здравейте фенове на баскетбола!

След поредното бързо и неусетно лято отново идва време за новия сезон и началото на първенството. Както всяка година, всеки отбор започва с големи амбиции и желание, но шампионатът ще е дълъг и времето ще покаже тази година кои отбори ще са напреднали в сравнение с миналия и са подобрили играта си.

Някои отбори направиха доста по-добра селекция от миналата година, но както винаги всичко се показва и доказва на терена. Смятам, че тази година ще станем свидетели на интересни мачове и доста изненади през сезона. Това се вижда още в контролите, където и Левски и Лукойл загубиха мачове. Разбира се, отборите са далеч от формата и играта, която ще показват през сезона, а и в тези контролни мачове се пробват различни схеми и състави. Все пак мисля, че в първенството също ще има доста изненади.

Остава по-малко от една седмица до началото, а някои отбори продължават да привличат нови играчи и да заздравяват съставите си. Ние изиграхме доста контроли, повечето от които бяха в чужбина с отбори от добри първенства. Имахме много голяма полза и вярвам, че ни помогнаха много в това да си повярваме като отбор и да изчистим доста грешки. Изиграхме мачове срещу отбори от Русия, Сърбия и Македония и смятам, че дори и от загубите имахме огромна полза. Видяхме и си извадихме доста поуки, както за играта си, така и за дисциплината по време на мачове. Когато играеш срещу силни отбори, дори и да не са в оптимална форма, се вижда дисциплината и организацията и мисля, че всички тези неща ни бяха от голяма полза.

 

Новите момчета в отбора се адаптират много добре и се разбират с всички. Несъмнено оказва влияние това, че са от Сърбия и са близки до нас, но и най-вече се вижда желанието и амбицията, с която играят. Вярвам, че ще помогнат на отбора за добро класиране и всички заедно ще накараме хората във Варна да идват и да се радват, и забавляват на мачовете ни.

 

Нямахме възможност да играем контролни срещи пред собствена публика с добри отбори, но какво по-хубаво от това да започнем сезона с Лукойл във Варна. Надявам се още от първия мач да спечелим хората, за да идват да ни гледат и подкрепят. Ние играем за публиката и когато има повече хора винаги играчите и отбора показват по-добра игра.

 

Варна се е доказал като спортен град и зависи само от нас и нашата игра дали ще успеем да се възползваме от това предимство в домакинските си мачове. Нека в този първи мач, дори и срещу отбор като Лукойл, хората да са в залата и да се забавляват, а ние ще дадем всичко от себе си да ги зарадваме. Радвайте се от магията наречена баскетбол и бъдете част от нея като подкрепяте любимите си отбори.


Play of the day