« Назад

Александра Кънчева от Канада: Влизам в ритъм с помощта на моите съотборнички

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 13/10/2013 08:13
Александра Кънчева от Канада: Влизам в ритъм с помощта на моите съотборнички  Александра Кънчева (сн. Sportsimages.bg)

Здравейте! Днес е един прекрасен и топъл ден в Монреал и затова реших да споделя малко информация с вас относно последните събития, случващи се около мен. До този момент всичко върви по вода. На моменти ми е доста трудно да се справям с всекидневните ангажименти, но пък няма лесен вариант в този живот.

 

Последният уикенд имахме малък турнир в Халифакс - Нова Скотия (Нова Шотландия). Град, който впрочем изглежда доста близко на картата, но чак когато тръгнеш на път осъзнаваш колко голяма е Канада! Сега София – Русе изглежда само 5 км разстояние за мен.

 

В първия мач, който играхме загубихме с 1 точка след 2 продължения, но във втория вече им показахме кой е по-добрият отбор. Смея да твърдя, че нашият отбор има една от най-добрите защити в лигата. Играем преса по 40 минути на мач, което е голямо предизвикателство за мен, но това предизвиква много грешки от страна на противника. Разбира се с помощта на моите съотборнички нещата се подобряват и започвам да влизам в ритъм. Отдавна не бях играла с момичета, които се раздават толкова много и се стараят във всяка една секунда. Начинът, по който дават най-доброто от себе си ме изненадва на моменти. За съжаление бях свикнала с българския манталитет, в който половината от състезателките играят само заради "Началото на Месеца", ако разбирате какво имам предвид.

 

Тази седмица пак ще е напрегната, в четвъртък заминаваме за Халифакс за още един турнир. Стискайте палци да е успешен за мен и отбора!

 

До нови срещи и моля, дръжте ме в течение за всичко, случващо се в българското първенство. Дори само от контролните срещи виждам, че ще е един интересен сезон!


Play of the day