« Назад

Лайнъл Чалмърс се очаква днес в София, Тити: Селекцията ни трябва да е на ниво

Добави в Svejo
Източник: Гонг, Кремена Младенова 05/10/2013 11:19
Лайнъл Чалмърс се очаква днес в София, Тити: Селекцията ни трябва да е на ниво снимка: sportsimages.bg

33-годишният американски гард Лайнъл Чалмърс пристига днес в София, за да се присъедини към баскетболния Левски. Старши треньорът Тити Папазов потвърди новината, която първо бе тиражирана от европейските медии. В Националната баскетболна асоциация, Чалмърс е избран в Драфта през 2004-та година от Лос Анжелис Клипърс, и има 36 мача през следващия сезон. От 2005-та година Чалмърс вече пристига в Европа, където кариерата му минава през АЕК Атина, Тау Керамика, Банко Сасари, Сарагоса, Бенетон Тревизо. От 2008-ма до 2012-та гардът се подвизава в Русия, и играе последователно за Университет Югра, Енисей, и Локомотив Кубан.

 

„Имаме договор и утре трябва да пристигне. Смятам, че е добър баскетболист, който ще ни помогне. Виждате, че Венци Петков се старае много и наистина е доста напреднал, но няма необходимия опит. Трябва ни стабилен гард, защото продължаваме да играем на три фронта и това изисква селекцията ни да бъде на ниво”, коментира Папазов в петък вечер след контролата на „сините” с Черно море Порт Варна в зала „Румен Пейчев” в столицата, загубена от Левски с 61:67 точки.

 

Още по темата за селекцията и това, че Чавдар Костов не е в състава на Левски този сезон, Тити коментира: „Селекцията е отворен. Закъсняхме, но искахме да привлечем добър играч и смятам, че Чалмърс е добър избор. В хода на годината, селекцията е отворена. Нека да се възстановят играчите, да видим как сме и ще преценим. Имахме желание да задържим Чавдар Костов. Той беше коректен с нас и в периода, в който му бяхме дали офертата, отказа. Има амбиции да играе в чужбина, междувременно имаше предложение и от Лукойл. Реално погледнато ние го поканихме и не мога да кажа, че той е бил некоректен с нас, защото още на 4-и септември ни отговори и ни отказа. Имаше други амбиции и това е нормално. Вероятно изчаква, но Левски му предложи договор.”


Play of the day