« Назад

Момичетата до 16 години покоряват върхове в подготовката си

Добави в Svejo
От Веселин Михайлов Източник: basketball.bg 16/07/2018 01:01
Момичетата до 16 години покоряват върхове в подготовката си basketball.bg

 

Истински върхове покоряват момичетата от националния отбор по баскетбол до 16-годишна възраст. Избраничките на Лъчезар Коцев се готвят вече втора седмица в Чепеларе.
Дори когато не се занимават упорито с баскетболни тренировки, те почиват активно в планинското градче. В почивния си от баскетболден националите показаха желанието си да покоряват върхове, като този път го направиха буквално, като изкачиха връх Снежанка и на 2082 м развяха българския флаг.
От 22 юли подготовката  им ще продължи в Панагюрище, където ще изиграят две контролни срещи с националния отбор за девойки до 18 годишна възраст.  След това предстоят контроли с връстничките им от Румъния в Букурещ.
Момичетата ще се борят за добро представяне в Подгорица от 16 до 25 август. Нашите започват срещу Словения, почиват на 17 август, на 18 август българките ще играят с Португалия, а 19 август е почивен ден на първенството. На 20-ти момичетата на Лъчезар Коцев ще се сборят със Словакия, а ден по-късно груповата фаза приключва с мач с Естония.


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day