« Назад

Александра Кънчева: Горда българка в Монреал

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 07/07/2013 20:57
Александра Кънчева: Горда българка в Монреал (снимка: Sportsimages.bg)

Здравейте мили приятели, мина доста време от последния ми блог!

 

Както вече знаете аз съм в Монреал и се подготвям за предстоящата година, тренирам и се опитвам да уча френски. Почнах да ходя на целодневни курсове и е доста забавно, полезно но и доста изморително, общо взето денят ми преминава в учене и трениране. Вече се по ориентирах с нещата и се справям добре. Живея точно до Олимпийския стадион в града. За него впрочем не знаех факта, че жените на България по баскетбол печелят бронзов медал през 76 година. Също така легендарният Бойчо Брънзов се е състезавал на тези олимпийски игри. Мога само да се гордея от факта, че съм тук и съм Българка!


Другото интересно за Монреал е това, че под града има нещо като втори град от тунели и аз общо взето прекарвам доста от времето си под земята пътувайки, а зимата съм сигурна, че ще използвам тези тунели дори повече!

 

Има два български магазина които са с доста прилични размери, можеш да си намериш всичко в тях, така че българската кухня не ми липсва, готвя си доста често, даже обичам да пращам снимки на двете американски девойки Шарел и AJ и да ги дразня със пълнени чушки или мусака. Хаха!

 

С нетърпение очаквам да ви разкажа повече подробности и също така нямам търпение българското първенство да започне за да го следя….ще е интересно да се види как се справят отборите с по-малко чужденки!


Play of the day