« Назад

Берое се върна у дома

Добави в Svejo
От Веселин Михайлов Източник: beroebasket.com 10/10/2017 11:53
Берое се върна у дома beroebasket.com

 

Баскетболистите на Берое направиха късно снощи първа тренировка в реновираната общинска зала „Стара Загора“. Спортното съоръжение посрещна носителите на Купата и Суперкупата на България с изцяло реновирано подово покритие, нови съблекални, ремонтиран покрив, чисто нови баскетболни кошове. Ремонтните дейности стартираха още през юли, буря в Стара Загора обаче повреди покрива и доведе до удължаването им.

 

Благодарности на цялото ръководство на община Стара Загора, на кмета Живко Тодоров, на заместник кмета Красимира Чахова и на хората от фирмите, ангажирани с ремонтните дейности. Работата бе доста, защото трябваше да се ремонтират и трибуните, за да се спазят изискванията на европейската баскетболна федерация. Допълнително се появиха проблемите с покрива и прогнозите за сроковете, в които да приключи реновирането на залата бяха неблагоприятни. Всички обаче положиха доста усилия, за да можем да изиграем първия си домакински мач от Европа в собствената си зала“, коментираха от ръководството на баскетболния клуб.

 

Тази вечер условията в залата ще проверят и играчите на белгийския Монс. Тимът е съперник на Берое във втория квалификационен кръг на турнира ФИБА Еврокъп. Първата среща преди седмица в Белгия завърши с успех за Монс с 88:69. Реваншът е утре вечер от 18,30 часа в общинската спортна зала „Стара Загора“. За да продължи напред Берое се нуждае от успех с над 19 точки. В тима няма здравословни проблеми и наставникът Любо Минчев и неговият асистент Явор Аспарухов ще разчитат на всички състезатели. 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day