« Назад

Васил Евтимов: Изгоних играчите си от тренировка

Добави в Svejo
От Веселин Михайлов Източник: basketball.bg 03/05/2023 00:25
Васил Евтимов: Изгоних  играчите си от тренировка basketball.bg

 

 

Черноморец Бургас започна победоносно в плейофите на НБЛ. „Акулите“ преодоляха съпротивата на Спартак Плевен след 89-70 в първия мач от четвъртфиналите в зала „Бойчо Брънзов“. Наставникът Васил Евтимов не спести похвалите си към бургазлии, но разкри и че преди тази серия е изгонил играчите си от тренировка.

 

„Аз още преди това се опитах да кажа на моите играчи, че не бяха с настройка за плейофи. Изгоних  ги от тренировката.  Не ми се беше случвало досега. Мисля, че след като ни поведоха 15 на 0, чак тогава се събудихме и започнахме да играем баскетбол. За първи път играем срещу система бокс енд уан, която е защита само срещу един играч, а другите четирима са в зона  и тотален гипс от наша страна. Значи трябва да реагираме много по-рано, когато виждаме такъв тип защита. След 5-ата минута започнахме да играем баскетбол и както виждате, Спартак от този момент вкара 55 точки за 35 минути. Значи всичко това е плод на желание. 

 

„Всичките да се раздаваме в защита, това направихме, това е разликата, за да спечели мача. Аз им казах, че защитата за мен е най-важното нещо в плейофите. Искам да побеждавам със защита.  В нападение пак сме вкарали 90 точки, нападението ще дойде. Имаме най-доброто нападение в България от началото на януари месец, статистически  е, не го казвам така просто. Така че моето притеснение  е всичките да се раздават максимално в защита. Нищо не сме направили, спечелили сме нашето домакинско предимство. Битката  в Плевен ще бъде жестока. Надявам се да сме готови, защото ще бъде много трудно там. Както видяхте, Спартак имаше желание да ни победи, особено си пролича в началото на мача. Това е доказателство, че този тим да играе, но след това не можа да отговори на нашата защита, защото ние ги доминирахме тотално в дефанзивен план.“

 

 

„Иначе борбата спечелихме, доволен съм. На Мунис Туту това му е най-добрия мач от началото на годината. Официално получи и наградата си за най-добър плеймейкър преди мача. Когато той играе така, трудно някой ще ни победи. Беше малко колеблив след купата, но в тази среща той разбра, че е време да се играе баскетбол. Най-добрият играч на и го поздравявам. Също така и пейката се включи много добре. Брайс Нзи от пейката е плюс 27, когато той е на паркета водим с 27 точки все едно. Николай Титков също се включи много добре. Ники Георгиев също, не вкара някой друг шут, но аз не се притеснявам. Ще дойдат мачовете, когато ще ги вкара и ще бъде още по-полезен“, завърши Евтимов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day