« Назад

Мартин Ангелов доминира в последния турнир преди финалите в САЩ

Добави в Svejo
26/06/2017 15:07
Мартин Ангелов доминира в последния турнир преди финалите в САЩ

Ню Джърси Солджърс спечели последния си турнир преди финалите в Орландо и Мартин Ангелов бе в основата на успеха.

 

Българският гард, който ще навърши 15 години в края на юли бе във вихъра си и доминира в пълна сила за поредния успех на тима си. Ангелов не само бе най-резултатен за отбора си в 4 от 5 изиграни мача, всички завършили с успех на Солджърс. Той бе истински лидер в трудните за тима полуфинал и финал, където те срещнаха изключително силни съперници.

 

След много добър първи ден Ню Джърси Солджърс постигнаха две убедителни победи над Либърти Белс от Филаделфия със 62-30 и Барнегат Бенгълс от Ню Джърси със 65-44. Ангелов завърши с 13 точки в първия и 15 във втория за доброто начало на турнира, игран в Кейп Мей и Уайлдуд, два града в най-южната част на щата Ню Джърси.

 

Правилата в този турнир от AAU (Amateur Athletic Union) бяха две полувремена по 16 минути, а убедителните победи дадоха възможност на треньора на Ню Джърси Солджърс да завърти състава. Третата среща бе и най-лесна от груповата фаза за тима, а Ангелов получи доста почивка в нея преди решителните битки на полуфинал и евентуално финал.

 

Съперник на полуфинала бе тимът на Саут Джърси Джаз, отбор от който бяха загубили с 12 точки разлика преди месец и половина на друго състезание от AAU. Ангелов и компания бяха далеч по-мотивирани в срещата и взеха заслужен реванш срещу силния си съперник, при това повече от убедително с крайното 66-45. Българинът не само отбеляза 22 точки, но бе лидер на терена и доминира с изявите си в по-голямата част от срещата. Накрая заслужено обра аплодисментите на препълнената зала в Кейп Мей.

 

Финалът бе срещу състава на Нортистърн Стинг, отбор от Филаделфия. Ангелов отбеляза първите 11 точки (3 тройки) за отбора си, а благодарение на това Солджърс поведоха с двуцифрен актив на почивката. И в този мач Ангелов бе най-резултатен за тима си с 23 точки като не изпусна нито за миг контрол над събитията на терена. След крайното 67-48 Ню Сжърси Солджърс постигнаха петата си победа в турнира и заслужено вдигнаха купата накрая.

 

Предстои последна седмица подготовка за Солджърс преди заминаването на отбора на 4 юли за Флорида за Националните финали на САЩ. Тимът показа на този последен турнир, че е готов за битките срещу най-силните състави в Америка.

 

Конкуренцията се очаква да бъде жестока, а по средата на седмицата Солджърс ще научат съперниците си и програмата на състезанието в Орландо от 5 до 9 юли.


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day