« Назад

Национални финали в САЩ чакат Мартин Ангелов

Добави в Svejo
Източник: BGbasket.com 22/06/2017 16:24
Национални финали в САЩ чакат Мартин Ангелов Мартин Ангелов

15-годишният Мартин Ангелов продължава да прогресира с представянето си в САЩ.

 

Ангелов класира своя Ню Джърси Солджърс за втора поредна година за Националните финали на САЩ, където всички най-добри отбори си дават среща. Сега Финалите ще са от 5-9 юли в Орландо, Флорида, в ESPN Worldwide Complex в Дисниленд.

 

Мартин пропусна шанса миналата година, когато получи контузия точно преди последния етап, но сега е готов за битка. След края на сезона с училищния тим Richard Teitelman, където след страхотното си представяне Ангелов игра четири All Star мача, той се включи в Ню Джърси Солджърс с най-добрите деца в региона. Тимът се състезава в AAU, най-силното ниво за подрастващи в САЩ.

 

Още преди месец Ню Джърси си осигури място на финалите, но продължава да играе подготвителни турнири. Неотдавна българинът и съотборниците му спечелиха турнир в Navy Academy, където е завършил легендарният център на Сан Антонио Спърс Дейвид Робинсън.

 

Вече извисяващ се до 175 сантиметра, Мартин продължава да играе предимно като плеймейкър, но стрелбата му започва да го прави страхотно оръжие. След като завърши с отличие и награда за ученик за пример заради спортните постижения, три гимназии пожелаха да вземат родния талант, но той избра Lower Cape May Regional.

 

За Мартин Ангелов сезонът тепърва ще срещне своята кулминация, а тийнейджърът вече има повече от 100 мача, и средно поне по 20 точки в тях.

 

Видео от тренировка за стрелба на Ангелов

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day