« Назад

Благодаря ти, Баскетбол

Добави в Svejo
12/06/2017 21:04
Благодаря ти, Баскетбол Лъчезар Коцев

 

Надявам се, че ще ви бъде интересно да научите една история, свързана с любимата ни игра. Преди 11 години, с много ентусиазъм, успяхме да създадем един малък баскетболен клуб – ‘’Шампион 2006’’. В основата на клуба бяхме аз (Лъчезар Коцев) и първи помощник Александър Алексиев. С течение на времето през нашия екип минаха доста треньори: Таня Гатева, Росица Църова, Емил Бонев, Георги Мишев, Галина Стоянова, Йордан Иванов, Кирил Бозов, Ирена Колева, Ирена Младенова, Иван Бонев и др. Успяхме да създадем една прилична спортна структура за положението в нашата страна. За тези години спечелихме различни по ранг състезания при подрастващите в мъжка и женска част. Над 30 състезатели от нашия клуб защитаваха националната фанелка. Успяхме да създадем име, състезатели и най-вече да възпитаме деца, които да обичат и мислят за баскетбол. 
Благодаря на Баскетбола, че ми е дал страшно много: запознанства, приятели, контакти, информация, образование и възпитание. Видял съм много страни и различни култури. Едновременно с положителните емоции всяка година ние се сблъскваме с нашата родна действителност. Какво имам предвид: Всяка пролет се играят квалификации (зони) и Републикански първенства. Мъча се да разбера до кога в едни и същи региони ще играем мачове, докато домакинът победи? До кога едни и същи ‘’фигури’’, познати до болка на всички (Порожанов, Арнаудов и др.) ще реферират само в една посока?
Докога ще играем срещите в квалификациите по два часа и половина, докато не победи този, "който трябва"?! До кога комисарите ще вдигат рамене и ще ни казват ′′прави сте, но какво да направя′′?! Последният пример е мачът за трето място на Републиканското първенство в Самоков за кадети, който, меко казано, беше опорочен от "прекрасната" международна група рефери, упражняващи се върху нашите деца!!! Кога ще видим някой друг наказан, освен треньора и състезателите? Най-лесно е да се обърнеш и покажеш жест "техническо нарушение" - 30 лв, и какво от това? Омръзна ми наказаните да са само в една посока.
Уважаеми колеги, не искам да хвърлям вината за даден неуспех върху някой друг, освен върху себе си. Но, разберете ме добре, играта баскетбол е създадена, за да се забавляваме, а не опорочаваме. Не съм съгласен някой да избива личните си комплекси или интереси върху мен и моите деца. Замислете се и вземете най-после мерки. Уважавайте и ценете децата и треньорите в баскетбола, защото всички те са на изчезване у нас!!!
С уважение към всички работещи в тази сфера. Лъчезар Коцев


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

 

Play of the day