« Назад

Росен Барчовски: Не е лесна задача да се изгради нов отбор

Добави в Svejo
Източник: БТА 22/11/2022 01:26
Росен Барчовски: Не е лесна задача да се изгради нов отбор Петър Каменски

 

 

ЦСКА допусна втора поредна и общо трета грешка в НБЛ. „Червените“ загубиха първото Вечно дерби през настоящия сезон, след като отстъпиха по доста драматичен начин пред Левски с 92-95 след продължение насред зала „Универсиада“. Старши треньорът Росен Барчовски отбеляза, че „армейците“ на два пъти са загубили този мач, а не пропусна да изкаже и своето недоволство от някои отсъждания на реферите.

 

Като се абстрахираме от това, че загубихме и естествено не съм доволен, мачът беше прекрасен. От всичко това лошото е, че ние сме губещите, но в баскетбола равен няма. Истината е, че ние си загубихме мача два пъти – единият в редовното време, когато бяхме в печеливша позиция и после в продължението. С малко повече разум щяхме да спечелим мача. Надделя опитът на домакините.

 

Тези ситуации накрая мога и тях да коментирам. Ще ви кажа от кое недоволствам. При фаул срещу техния център от пейката на Левски искат видеоповторение, за което имат право, а съдиите твърдят, че са щели да го поискат. И вече, когато отсъдиха неспортсменски фаул, ситуацията е загубена. При следващата ситуация, когато правя знак за видеоповторение, той ми дава техническо при същото нещо. Защо е това техническо? Нека съдията обясни. Но не тези ситуации решиха мача, а нашата опитност, грешки и недоработка“, коментира опитният специалист относно отсъжданията на реферите в последните секунди, когато той получи второ техническо нарушение и съответно дисквалификация.

 

Тези неща ще се оправят, смятам, че ние имаме по-добрия състав. Наложи се новият гард (б.а.-Джордан Калахан) да играе почти цял мач след две тренировки и половина.Категорично се видя, че имаше прегаряне при Андрей Иванов и Алекс Симеонов. Венцислав Петков се контузи отново и ни липсваше много. Болката беше сериозна при него. Не е лесна задача да се изгради нов отбор, но затова съм взет треньор, за да мога да го изградя този тим колкото може по-бързо. До този момент горе-долу вървяхме добре, но смятам, че и този мач беше спечелен, а го загубихме“, заяви Барчовски.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day