« Назад

Николай Стоянов: Подготвяхме се за абсолютно всичко, което се случи

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 21/11/2022 23:58
Николай Стоянов: Подготвяхме се за абсолютно всичко, което се случи basketball.bg

 

 

Спартак Плевен извоюва шеста поредна победа от началото на сезона в НБЛ и все още не познава вкуса на загубата. Плевенчани надделяха трудно над Черно море Тича с 82-78 насред зала „Балканстрой“. Николай Стоянов открадна шоуто за Спартак. Българският национал поведе колоната на реализаторите и отбеляза изключително ключови стрелби, които допринесоха за обрата през второто полувреме. Крилото финишира с 29 точки, 7 борби и 5 асистенции за 34 минути, прекарани на паркета.

 

"Подготвяхме се за абсолютно всичко, което се случи. Имаше моменти, в които не успяхме да изпълним нещата, които бяхме подготвили през седмицата. Затова гостите успяваха да вкарват лесните си бързи атаки и точки в нападение. Това им даде самочувствие по-напред в мача. Успяха да се задържат и затова стана такъв интересен двубой за публиката. За пореден път младите момчета от Черно море израстват покрай двамата чужденци, които наистина са класни. При тях със сигурност е имало напрежение като за първо гостуване.

 

"Не искам да се оправдавам. След като четиримата се върнахме от лагера на националния отбор, с останалите тук се опитахме да направим консистенцията и да направим това, което иска Тодор Тодоров от нас за тази среща. Не ни се получи, но на базата на характер и упоритост обаче успяхме да стигнем до победата“, каза още той.

 

"Дотук през сезона и трите ни срещи като домакини си приличат. Във всеки един от тях успяваме да намерим себе си и да печелим с разлика, но се надявам този момент да е по-голям и да успеем да овладеем тези фази, в които се изгубваме за оставащите срещи, защото знаете, че съперниците стават все по-добри.

 

"Във всеки следващ мач ще си връщаме нашия ритъм. Със сигурност играта ще се подобри. Просто тези 20 дни, в които нямахме среща, ясно са ни се отразили. Радвам се, че се преборихме и се надявам наистина оттук нататък нещата да вървят нагоре.“

 

"Не вярвам, че някой в отбора днес си е казал, че ако паднем, всичко ще свърши. Разбира се, искаме победата, за да продължим добрата си серия и битката за челните позиции. Смятам, че всеки един от нас излиза на 100%. Разбира се, има и напрежение, но с всеки един следващ двубой то ще спада. Надявам се това да ни помогне.“

 

"Шумен има своите играчи като единици, но още търсят себе си като отбор. Все пак едно гостуване винаги може да те изненада. Трябва да се възстановим, да отидем там и да подходим абсолютно сериозно към тази среща, която ако искаме да продължаваме да се борим за челните позиции, за нас тя е задължителна“, сподели варненецът.

 

"Относно националния отбор, бяхме в по-различен състав, запознах се с някои момчета, с които не съм бил в един тим. Това са млади момчета и разполагат с много голям потенциал. Надявам се да го разгърнат и в бъдеще да станат важни фигури не само в нашия национален отбор, но и в европейския баскетбол. Да са живи и здрави да го постигнат. Имат пред себе си пътя, който да следват. Смятам, че имаме нашите шансове. Нашата голяма липса е Александър Везенков., който роменя облика на отбора ни. Няма какво да се лъжем, виждаме какво прави в Европа в момента. Дано в следващия прозорец да е с нас и да успеем да преодолеем тези 10 точки, които дадохме на португалците. Надявам се израстването на този тим и този млади играчи да продължи. Следващият голям турнир, на който можем да се класираме, е Евробаскет 2025. Далече е, но трябва да си извървим стъпките и да се опитаме да го направим“, каза Стоянов.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day