« Назад

Кирил Болшаков: През цялото време ни преследва несправедливост

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 21/11/2022 23:39
Кирил Болшаков: През цялото време ни преследва несправедливост basketball.bg

 

 

Черно море Тича инкасира трета поредна загуба в НБЛ. Варненци  отстъпиха драматично пред Спартак Плевен със 78-82 в зала „Балканстрой“. Старши треньорът Кирил Бошлаков подчерта, че несправедливостта продължава да преследва лагера на „моряците“.

 

Борихме се, но не спечелихме, защото сме с къса ротация. Това е несправедливо, продължават да ни преследват проблеми. Венелин Христов е аут до началото на следващата година. Веселин Георгиев е със скъсани мускулни влакна, Цветомир Куртев няма да играе поне половин сезон. Той започна да тренира, но получи втора контузия. Мартин Коцев е аут за около месец, а Преслав Станчев също се контузи. Не разполагаме с пълен състав, умората си казва думата. Някои от моите баскетболисти играха повече от 30 минути. В последните 2 минути се опитахме да стигнем до нов обрат, но не успяхме.

 

Контузените играчи се нуждаят от време за възстановяване. След това трябва и да влязат отново в тренировъчен режим. Това продължава вече два месеца, още една контузия и не знам как ще играем. Иван Спиров също се контузи, получи удар, но с това разполагаме. През цялото време ни преследва несправедливост. Това се случи и в този мач“, коментира украинецът относно контузиите в редиците на отбора от Варна.

 

Играем здраво във всяка среща. Понякога го правим по-добре, докато в други случаи не ни се получава толкова. Това е баскетболът, всичко зависи от това как се представя самият отбор. Спартак успя да се върне в мача, за което го поздравявам. Феновете помогнаха на домакините и цялата тази емоция бе на тяхна страна в края на двубоя.

 

„Представянето ни в защита през сезона е добро. В този мач обаче направихме поне цели 10 грешки в дефанзивен план, но това го отдавам на късата ротация и липсата на добър тренировъчен процес. Ситуацията е ужасна от тази гледна точка, но ние ще продължим да се борим във всеки мач."

 

Ужасно е това, че ще бъдем без нашата публика в следващите ни два домакински двубоя. Все още е знам какво да очаквам от срещата с Левски в края на седмицата. Ще бъдем по-добре подготвени след 3,4 дни. Моето мнение е, че баскетболът е за феновете и децата, които изпитват емоцията от този спорт, но това е решението на ДАС“, завърши Болшаков.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day