« Назад

Николай Грозев: Надявам се отново да станем шампиони

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 23/09/2022 11:27
Николай Грозев: Надявам се отново да станем шампиони Радослав Маринов

 

 

Николай Грозев се надява Балкан Ботевград да се поздрави със златото в НБЛ и през новия сезон. Бившият младежки национал е един от четиримата играчи в миналогодишния състав, които ще продължат да носят екипа на „зелените“. За крилото това ще бъде трета поредна кампания при ботевградчани. Грозев говори пред официалния сайт на Балкан за новата селекция на отбора и за конкуренцията в първенството. Ето какво каза той за Balkan-basket.com:

 

 

"Радвам се, че продължих договора си. Познавам добре обстановката, очакванията са високи. Надявам се отново да станем шампиони.

 

Какво мисля за новите попълнения в отбора? Първо за чужденците, тъй като те са нови и за първи път ще играят в България. Смятам, че са добри като баскетболисти. Също така ми харесва, че са добри момчета и извън паркета. Вече успяхме да се сближим, разменяме си шеги и закачки. За българите мога да кажа, че всички се познаваме доста добре и мисля, че направихме един доста добър отбор. Христо Захариев и Павлин Иванов имат стаж и в Балкан, така че и двамата знаят каква е обстановката тук“, сподели той.

 

Отработваме тактиката за мачовете ни следващия сезон, въпреки че още сме в началото на подготовката, но и до началото на първия ни официален мач - този за Суперкупата на България, не остава много време. Всеки ден вкарваме нови неща и в нападение, и в защита. Времето ни притиска, но трябва да се справим.

 

Що се отнася до първия ни мач в Пловдив срещу ЦСКА, познаваме всички момчета, които са в техния отбор, включително  и чужденците, тъй като и те са играли в България. „Червените“ направиха доста добър отбор и затова смятам, че ще бъде интересно и на турнира в Пловдив, и по време на първенството.

 

 

 

Другите отбори също правят солидна селекция. Черноморец, с който ще играем на турнира "Георги Христов", показа в последните години, че привлича доста добри чужденци. Българите също са им добри. За Ямбол мога да кажа същото. Този тим взе твърде опитни българи в Павел Маринов и Иван Лилов. Ямболии също ще са доста добър отбор. Мисля, че ни предстои доста интересно първенство“, завърши Грозев.

 

За Грозев и действащите шампиони в НБЛ предстои участие на турнир в Пловдив. По-късно днес селекцията на Тони Дечев ще срещне ЦСКА в първия полуфинал от приятелската надпревара. Мачът ще стартира от 17:00 часа в зала „Сила“.

 

 

СНИМКА: Радослав Маринов

 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day