« Назад

Николай Михайлов: Целта на Левски е винаги да побеждава

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 20/09/2022 10:48
Николай Михайлов: Целта на Левски е винаги да побеждава Петър Каменски

 

 

Николай Михайлов бе сред най-добрите за Левски по време на приятелския турнир в Плевен през миналата седмица. Бившият младежки национал демонстрира на какво е способен и допринесе класирането на трето място от страна на „сините“. Тежкото крило се нареди сред най-резултатните на полуфинала срещу ТФТ Скопие и в мача за третото място с Пелистер. През настоящия сезон Михайлов ще бъде един от играчите на столичани, върху които ще падне част от основната тежест. Пред Superbasket.bg той говори сподели своите впечатления за подмладения състав на отбора от София, за своята нова роля в тима и за целите на настоящия бронзов медалист в българския елит.

 

Доволен съм след тези два мача, които изиграхме. Показахме доста добро лице за състава, в който се намираме към този момент. Отборът е доста млад, имахме реалната възможност да спечелим и първата среща. Разполагаме с доста млади момчета и те са доста активни в защита. Титулярната петица не взе участие в последната част в мача за третото място, така че е нормално концентрацията да падне, но тези млади момчета показаха доста добра игра именно в нея.

 

Аз се чувствам супер, подготовката върви нормално, доволен съм от атмосферата. Готов съм за това да поемам още по-голяма отговорност през този сезон. Нещата се променят, изведнъж станах един от най-опитните и се старая да помагам на младите момчета с каквото мога. Ще дам всичко от себе си“, заяви той.

 

 

Целта на Левски е винаги да побеждава, във всеки мач излизаме за победа и да се стараем да дадем най-доброто от себе си. Със сигурност останалите двама новопривлечени чужденци (б.а.-Алън Арнет и Джон Флорвиъс) ще помогнат доста. В момента разполагаме с доста скъсена ротация от гледна точка на опитни играчи.

 

Първенството ще е доста равностойно, има нов отбор в лицето на ЦСКА. На Димитър Ангелов със сигурност не му е лесно, тъй като е един от най-младите треньори в шампионата, но нека не забравяме, че присъствието на младите момчета в нашия състав е също сериозно. Опитваме се да му помагаме с нашето отношение към тренировъчния процес и нашата игра. Смятам, че за момента всичко е нормално“, сподели Михайлов.

 

СНИМКА:Стоян Христов 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day