« Назад

Барет Бенсън: Възможността да спечелим медал е реална

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 19/09/2022 13:03
Барет Бенсън: Възможността да спечелим медал е реална Николай Бочев

 

 

Барет Бенсън бе един от играчите, които направиха неофициален дебют с екипа на Спартак по време на турнира в Плевен през миналата седмица. Американецът изигра първи минути за плевенчани на полуфинала срещу Пелистер и остави добри първи впечатления със своето представяне, но контузия в сухожилието го лиши от това да играе на финала срещу ТФТ Скопие. Пред Superbasket.bg центърът даде повече яснота как се чувства в отбора, какво смята за турнира, който бе спечелен именно от „синь-белите“, както и за възможността Спартак да се пребори медал през този сезон. Ето какви бяха неговите думи:

 

Имам контузия в подколянното сухожилие, но ще се върна в игра съвсем скоро. Отборът много ми харесва, разполага с добри играчи и треньорски щаб, клубът е добре организиран. Развълнуван съм от възможността да играя за Спартак, имаме добър тим. Все още се намираме в подготвителен период, най-важното е да влезем в добра форма за началото на сезона и да се сработим по време на тренировъчния процес. Играхме срещу два добри отбора и видяхме с какво разполагат от гледна точка на ръст и персонални двубои. Разбрахме докъде сме стигнали по време на нашата подготовка, въпреки липсата на някои играчи. Успяхме да спечелим и двата мача, но те ни показаха какви изводи трябва да си извадим и какво още може да научим за себе си като отбор.

 

 

 

Нивото на българското първенство е добро. Радвам се, че ще играя в България и през настоящия сезон. Трябва да спечелим възможно повече мачове, а това важи още за първия кръг от шампионата. Имаме още приятелски срещи, така че първо трябва да се подготвим на максимално добро ниво“, допълни той.

 

Възможността да спечелим медал през този сезон е реална. Както казах, трябва да мислим мач за мач и да вървим стъпка по стъпка. Останалото ще се нареди само, ако играем по правилния начин“, заяви едно от новите попълнения на Спартак.

 

СНИМКА:Николай Бочев 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day