« Назад

Грузия стартира с драматична загуба контролите

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 05/08/2022 22:06
Грузия стартира с драматична загуба контролите fiba.com

 

 

Представителният тим на Грузия потегли неуспешно по време на своята подготовка за Евробаскет 2022 и за втория игрови прозорец от квалификациите за световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините през 2023 година. Един от съперниците на България в група А на шампионата на Стария континент допусна драматична загуба от отбора на Унгария с 89-88 в контрола, изиграна в зала „Ищван Меси“, Кечкемет. Двата състава ще се срещнат отново утре (събота).

 

 

 

 


Домакините се оказаха по-съсредоточени в началото и успяха да играят ролята на лидери, повеждайки със 7 точки след 10 минути игра. Унгарците продължиха да бъдат по настоятелни във втория период и по този начин на голямата почивка се изстреляха при 47-42.

 

„Маджарите“ не изпуснаха инициативата и при подновяването на играта, а преди началото на последната десетка се радваха на разлика от 7 точки. Гостите не се отказаха и се докопаха до равенството във финалната част, но все пак техните съперници намериха начин да измъкнат успеха в заключителните секунди.

 

Торнике Шенгелия се разписа с 19 точки за грузинците, Гиорги Шармандини добави 18. Дуда Санадзе завърши с 16 и 6 борби, Кахабер Джинчарадзе има 10 и 6 овладени под двата ринга топки.

 

Давид Войвода даде тон на унгарците със 17 точки и 9 борби, Акош Келер приключи с 15 и 6 овладени под двата коша топки. Адам Ханга и Силард Бенке нанизаха по 13., като вторият се отчете и с 6 овладени под двата ринга топки. 

 


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day