« Назад

Юношите с първи контроли в края на тази седмица

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 23/06/2022 19:49
Юношите с първи контроли в края на тази седмица fiba.com

 

 

Представителният тим за юноши до 18 години ще започне с контролите в края на настоящата седмица. Това обявиха от официалния сайт на Българската федерация по баскетбол. Съставът на Даниел Клечков се подготвя за европейското първенство в Орадея, Дивизия Б.

 

Първите контроли са планирани за 25 и 26 юни в Сандански. Тогава българите ще приемат отбора на Румъния. На 2 и 3 юли младите „лъвове“ще бъдат домакини на Северна Македония, а на 9-и и 10-и ще върнат визитата на северните ни съседи. Освен това българските момчета трябва да вземат участие на турнир в Северна Македония, където ще се включат още домакините, Черна гора и Турция.

 

Играчите на Клечков дадоха старт на своята подготовка в началото на седмицата. Шампионатът на Стария континент в съответната възраст ще стартира на 29 юли и ще приключи на 7 август. На румънска земя българите са в група B, където ще имат за съперници съставите на Нидерландия, Босна и Херцеговина, Грузия, Норвегия и Косово.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day