« Назад

Димитър Маринчешки: Плевенската публика заслужава да има такъв отбор

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 13/06/2022 17:10
Димитър Маринчешки: Плевенската публика заслужава да има такъв отбор  Петър Каменски

 

 

Димитър Маринчешки сподели, че в редиците на Спартак Плевен има удовлетвореност след класирането на четвъртото място в плейофите на НБЛ. Капитанът на плевенчани не спести своите добри думи по повод подкрепата на феновете в зала „Балканстрой“. Крилото сподели своите впечатления за отминалия сезон в НБЛ на специална пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен. Ето какво каза той.

 

Подкрепата на публиката е най-важното нещо. Важно е да създаваме емоция на хората, която да е приятна. Специално искам да благодаря на хората от Плевен, които ни подкрепят цяла година. Искам да им кажа, че отвътре ние, играчите, усещаме този наистина позитивен заряд, което ние кара да даваме повече от максимума от себе си. Плевенската публика заслужава да има такъв отбор, заслужава да има успехи, защото от публиките в България може би единствено тази на Балкан я конкурира.

 

Смятам, че тази година направихме една основа. Върнахме доста от хората в залата и смятам, че ако продължаваме да работим по този начин, ще има още по-големи успехи. Доволни сме от това, което направихме, макар че остана нотка разочарование, че не успяхме да се преборим за третото място. Минахме през възходи и падения, но накрая се събрахме и стигнахме дотук. Смятам, че всеки е удовлетворен от това, което е направил. Вътре в отбора се подкрепяме, говорим си. Получихме тежък шамар на Купата от Левски в Ботевград, малко или много това жегва. Това те кара да си вземеш поуки и да си дадеш сметка кои неща трябва да промениш. В края на сезона отборът се напасна. И треньорите свършиха доста добра работа. Може би и чисто колективно започнахме да изглеждаме още по-добре. Всеки даде максимума от себе си. След контузиите и болестите с помощта на хората и страхотната атмосфера в “Балканстрой” успяхме да направим това“, заяви той.

 

Самите ние не знаехме как ще се отрази тази пауза, която се получи през май. С изключение на третия мач с Левски, в останалите два двубоя се представихме много добре. Така се получи, че не знаеш кога ще играеш, срещу кого и психическата нагласа е объркана. Смятам, че и с тази ситуация се справихме и играхме добре“, коментира Маринчешки.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day