« Назад

Людмил Хаджисотиров: Отборът е много по-важен от всяка индивидуалност

Добави в Svejo
Източник: Веселин Михайлов 13/05/2022 21:32
Людмил Хаджисотиров: Отборът е много по-важен от всяка индивидуалност basketball.bg

 

 

Рилски спортист стартира повече от категорично втория кръг в плейофите на НБЛ. Действащите вицешампиони разгромиха Спартак Плевен с 94-65 в първия мач от полуфиналите в „Арена Самоков“. В ефира на Max Sport 2 старши треньорът Людмил Хаджисотиров бе доволен от представянето на „скиорите“, но допълни, че могат и трябва да играят по-добре.

 

Ние не делим отбора на първи и втори състав. Всички помагат, всеки е важен. Мисля, че постепенно направихме тази разлика, започнахме да играем с повече енергия и високо темпо във втората част, както искаме. Спечелихме борбата под коша, което беше важно. Отстрани мачът може да е изглеждал лесен, но не беше така.  В плейофите няма нищо лесно, радвам се, че си свършихме работата и спечелихме първата среща. Трябва да забравим този двубой, защото ни очаква втори.

 

„Трей Портър скача много, вече доста отбори му се подлагат и го бутат във въздуха, тъй като се приземява от доста висока дистанция. Такива отигравания са опасни. Бръкнаха му в окото, такива неща се случват в двубоя. Надявам се да е готов за следващия мач. На Барет Бенсън му казах, че въпреки че нямаше точки, той помогна доста на отбора със своята игра. Ние в крайна сметка сме отбор. Той е много по-важен от всяка индивидуалност. Докато аз съм треньор, винаги ще е така“, поясни Удо.

 

Мисля, че нещата се получиха добре във втората част, когато допуснахме само 13 точки. Спартак играе много добре на транзиция и пик енд рол, има добри стрелци от далечно разстояние. Неслучайно е втори по отбелязани точки. До голяма степен ограничихме гостите, но имаме още доста резерви. Можем и трябва да играем по-добре. Ние не сме направили нищо. Спечелили сме един мач от серията, а тя е до три победи. Този мач го забравяме и се подготвяме за следващия“, коментира Хаджисотиров.Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day