« Назад

5 мача решават плейофните двойки в НБЛ

Добави в Svejo
От Валентин Ангелов 30/03/2022 19:27
5 мача решават плейофните двойки в НБЛ

 

 

След емоциите за Купата на България всички погледи се насочват към шампионата на Националната Баскетболна лига, където остават 6 кръга до края на редовния сезон. В таблица представяме какво очаква всеки тим като програма до края, както и една обикновено предположение за крайното класиране преди плейофите.

 

Рилски спортист е лидер в класирането, като има 2 загуби по-малко от следващия Балкан. Носителят на Купата на България за този сезон има сериозен шанс да завърши първи. Рилски спортист и Балкан си разделиха по една победа досега. Остава един мач в Самоков, който ще бъде решителен само при условие, че двата отбора завършат с равен брой точки. Победа на Рилски спортист на практика ще им гарантира първата позиция, докато успех за Балкан ще постави тимът от Самоков в положение да не загуби нито един друг мач.

 

Балкан на практика има почти сигурно второ място след, като победи следващия го Левски три пъти през сезона и има 3 загуби по-малко и предимство в директните двубои. Шансовете им за пътвото място са минимални, но ги има. Минават през победа над Рилски в Самоков и също надежди опонента им да загуби още еидн мач до края.

 

Левски трудно може да бъде изместен от третата позиция. „Сините“ с минимален шанс само на хартия за второто място, докато срещу два от следващите ги три отбора има предимство в директните мачове. Победа срещу Спартак Плевен на практика ще им узакони третото място.

 

Черноморец, Спартак и Берое водят оспорвана битка за разпределение на местата от 4-то до 6-то. Това е и най-голямата енигма до края на третото и последно завъртане в лигата преди плейофите. Черноморец има известно предимство като домакинства както на Спартак, така и на Берое. Тези мачове ще бъдат и решителни в тази битка в средата на класирането. Напомняме, че четвъртото място дава домакинско предимство в първия кръг на плейофите.

 

Академик няма предимство от изиграните мачове срещу нито един от трите отбора пред тях (1-2 срещу Берое, 0-2 срещу Спартак и 0-3 срещу Черноморец), което не им дава особени шансове да се качат нагоре в класирането. От друга страна отборът от Пловдив победи на два пъти Ямбол досега и има две загуби по-малко от тях, което на практика ги прави почти сигурни за това седмо място.

 

Ямбол още отсега може да си планира пътуване до Самоков за плейофите, осмото място им е в кърпа вързано.

 

Шумен имат 1 % шанс да се класира за плейофите, докато Черно море нямат и толкова. Прави чест на всички в тези два отбора, че са участници в лигата и дават път на доста млади играчи да се развиват.

 

НАЙ-ВАЖНИТЕ МАЧОВЕ ДО КРАЯ НА ТРЕТОТО ЗАВЪРТАНЕ:

 

6 април

Черноморец - Спартак

 

9 април

Черноморец – Берое

 

11 април

Рилски спортист – Балкан

 

16 април

Левски – Спартак

 

26 април

Балкан - Левски

 

Редовният сезон в НБЛ завършва на 26 април, а първия кръг от плейофите стартира на 2 май.


Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day