« Назад

Александра Кънчева от Канада: Трупам колкото се може повече опит

Добави в Svejo
От Александра Кънчева 20/01/2016 04:01
Александра Кънчева от Канада: Трупам колкото се може повече опит Александра Кънчева

За много години!

Времето си лети, а аз все нямам време да драсна и някой друг ред. Последно ви писах как ми се наложи да спра да играя баскетбол и се насочих в нова посока. Ето и малко информация как се развиват нещата около мен.

 

Миналият сезон се занимавах с два отбора. Единият беше частен отбор за момичета, които завършват High School и се подготвят за университет. С тях пътувахме до Северна Каролина и участвахме във Deep South Tournament! Този турнир е най-големият в Щатите и всички треньори от почти всеки университет в Америка са там със цел рекрутиране. До сега не бях виждала нещо подобно, едно огромно отворено пространство с 40 игрища едно до друго. Някои от момичетата от моя отбор получиха оферти и сега са в Щатите, а другите останаха в Канада. От този същия отбор аз успях дa рекрутирам две момичета, които в момента са най-добрите попълнения за новия сезон на Университета на Торонто.

 

Като говорим за Торонто, ето как мина и сезонът с тях. Представихме се доста добре. Не успяхме да стигнем до плейофите, но тази година имаме доста добри очаквания от новия сезон.

 

Ето нещо интересно, което се случи в началото на лятото. Имаме нова помощник треньорка, която в момента, в който чу, че съм българка се развълнува страшно много. Започна да ми разказва как през 1976 година на олимпийските игри в Монтреал тя е била гид на българския Национален Отбор по баскетбол.

Цитирам: не можех да повярвам колко добри бяха българките, те бяха най-ниският отбор, с най-големите сърца, досега и все още не съм виждала по-добър отбор от този на България.


Също така ми разказа как с Петкана Макавеева са си говори преди мача със Канада и тя я е попитала: Не се ли притесняваш за мача утре с домакините. Отговорът на Петкана: Всичко е под контрол, ще ги бием!


Името й е Кайра и тя помни всеки детайл от Олимпиадата във Монреал. Още пази статистиките от мачовете, да не говорим колко е била в впечатлена от спортните бази в България, тези същи бази и зали, които в момента са напълно разрушени. Смятам да подготвя скоро интервю със Кайра, защото е невероятно да чуеш как тя разказва за България с огромен ентусиазъм.

 

Какво друго около мен.....освен, че уча и съм треньорка, успях да се присъединя към няколко спортни кампове и да трупам колкото се може повече опит. Също така в началото на април ще имам възможността да присъствам на американското Final Four NCAA в Индианаполис и нямам търпение, тъй като това ще е огромна привилегия за мен.


Засега толкова, до нови срещи!

 

Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.


Play of the day