« Назад

Даниел Клечков: Показахме огромно старание

Добави в Svejo
Източник: basketball.bg 23/01/2022 12:41
Даниел Клечков: Показахме огромно старание basketball.bg

 

 

Черно море Тича сгреши за 11-ти пореден и общо 12-ти път в НБЛ. „Моряците“ загубиха от Академик Пловдив с 65-83 в зала „Христо Борисов“. Наставникът Даниел Клечков не спести своите похвали относно представянето на варненци в този мач.

 

„Искам да поздравя нашия отбор, защото след мача с Берое, който беше много слаб и не изглеждахме така, както сме изглеждали до момента, този път имаше енергия. Имаше го отбора и на пейката. Много се стараха момчетата, хвърлиха се абсолютно и дадоха всичко от себе си. Проблемът е доста слабата втора част. С 29 процента обща стрелба за нашия тим много трудно ще победим. Определено показахме огромно старание, така трябва да играем във всеки един мач. Аз вярвам, че нещата в нападение ще се оправят, защото няма как Веселин Георгиев да 8-0 всеки мач, ще бъде по-различно и така ще можем да се зарадваме с някоя друга победа.“

 

 „Отлагането на срещи със сигурност се отразява на отбора, отразява се на игровия ритъм, но гледаме да компенсираме, променяме начина на тренировки, за да можем да бъдем готови за мача. Ние сме млад отбор, правим по 20 грешки и всеки път грешките са фатални, но това е начинът момчетата да израстват, няма друг начин."

 

 

 

За поражението на Черно море говори и Цветомир Куртев, който бе над всички. Гардът завърши със 17 точки, 1 борба и 2 отнети топки за 23 минути в игра.

 

"Първото полувреме се държахме по-добре като защита. Второто полувреме се опитахме със зонови преси и с капани да се върнем в мача. Успеваемостта ни в нападение беше доста зле. Като цяло нямаше организация в нападение, направихме грешки. Пропуснахме доста контраатаки да направим, крадем топката и не можем да създадем по-добра ситуация и някой да остане сам да вкара." Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day